Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.1 і вище
Ліцензія: Безкоштовна/платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Security Camera CZ

Старого телефона не обов’язково позбуватися, йому можна продовжити життя, перетворивши у камеру відеоспостереження. Хоча із легкістю для такої цілі можна використати і новий гаджет. Головне, що потрібно – це встановити спеціалізований додаток, який і буде виконувати роботу пункту відеоспостереження. Давайте почнемо.

Додатки із таким набором функцій можна використати для спостереження за маленькими дітьми, за людьми похилого віку, організації системи відеоспостереження на роботі, для спостереження за домашніми тваринами та іншими цілями. Головна вимога – наявність підключення до інтернету для пристроїв, які будуть налаштовані для такої роботи.

Для організації системи відеоспостереження використаємо безкоштовний додаток Security Camera CZ. Один телефон буде «очима», інший зможе підключатися та отримувати зображення із камери першого.

1. Встановлюємо та запускаємо Security Camera CZ на обох пристроях.

2. На телефоні, який буде в ролі камери (його можна залишити дома, на дачі і тому подібне) при запуску, після демонстрації можливостей, потрібно зайти в акаунт (я вибрав акаунт Google). Після входу вибираємо, що даний пристрій буде камерою, натиснувши на відповідну кнопку. Тоді даємо для програми всі запитувані дозволи, вмикаємо накладення поверх інших вікон. Після всіх налаштувань програма доступна до роботи. Наявна лише одна кнопка, яка або вмикає вимкнену камеру або вимикає увімкнену.

Security Camera CZ

Security Camera CZ

Security Camera CZ

Security Camera CZ

Security Camera CZ

Security Camera CZ

3. На телефоні, який буде в ролі монітора виконуємо аналогічні дії. А дійшовши до етапу вибору ролі, потрібно вибрати «Монітор».

Security Camera CZ

Security Camera CZ

Зверніть увагу, що на обох пристроях потрібно увійти із одного і того ж акаунту.

Налаштувань програма при непідключених пристроях не має.

Якщо все вірно налаштовано, то ви побачите зображення на телефоні-моніторі із телефона, який виступає в ролі камери. На телефоні-камері можна провести тестування зв’язку.

Всі налаштування стануть доступні при під’єднанні телефона-монітора до телефона-камери.

Якщо увімкнений датчик руху (за замовчуванням він увімкнений), то при виявленні руху програма буде робити фото. Ці фото можна зразу подивитися із телефона-монітора.

На телефоні-моніторі в головному вікні можна бачити зображення із телефона-камери та три кнопки: значок відеокамери, значок який відкриває фото детектора руху та налаштування (значок шестерні).

Security Camera CZ

Security Camera CZ

Security Camera CZ

При натисканні на значок відеокамери відбудеться пряме з’єднання. Ви зможете бачити, що відбувається та керувати камерою телефона-камери. Можна віддалено вмикати спалах, нічний режим, вести запис та виконувати інші функції. Але не всі пристрої можуть повністю підтримувати всі функції.

В налаштуваннях можна вибрати якість відео, налаштувати детектор руху, звук та ін. Платна версія має додаткові можливості.

Security Camera CZ

Після тестування можу зробити висновок щодо програми. Security Camera CZ проста в налаштуваннях (простіше вже не має куди), безкоштовна (хоча має і палатні функції), забезпечує якісне передавання, у ній реалізована функція двостороннього зв’язку та всі функції для реалізації простої системи відеоспостереження. Безкоштовно можна додати декілька камер. Камерами можна ділитися із членами родини. Окремо хочеться відзначити планувальник системи виявлення руху, а також увімкнення сирени якщо такий рух буде виявлено. Детектор руху коли ви поруч можна вимикати та виконувати ще ряд функцій. Тому однозначний +.

Примітка. Змінити роль просто не вийде (тобто змінити камеру на монітор та навпаки). Для цього потрібно вийти із облікового запису та виконати повторні налаштування.

Аналог: Alfred Camera