Помилка «Виявлені накладення на Android»

Починаючи із Android 6 та вище можна зустрітися із такою помилкою. Дана помилка виникає у деяких додатках та не дозволяє використовувати їх на повних правах. Наприклад, я не міг завантажити файли із браузера Google Chrome, тому що не було доступу до файлів на пристрої. Коли я спробував ці права надати — відповідно отримав помилку із таким текстом «Виявлені накладення на Android». Якщо ви зустрілися із такою проблемою, то у повній новині я розкажу які можуть бути причини її появи та на особистому прикладі розкажу, яка програма викликала таку проблему у моєму телефоні.

Причиною виникнення такої помилки являється можливість деяких програм появлятися поверх інших, наприклад виринаючі вікна Фейсбука, у той час як ви переглядаєте сторінки у браузері. Проблема виявляється тоді, коли накладення активно працює, а нова програма запитує для себе права, а ОС Android не дозволяє змінити параметри. Від чого власне і появляється помилка.

Найважче буде знайти винуватця даної проблеми. А виправляється вона досить швидко. Перше, що необхідно зробити — це спробувати пригадати, які ви недавно встановлювали додатки.

І потрібно пам’ятати, що проблемна програма не та, яка показує дану помилку при спробі надати для неї доступ, а інша (можливо, недавно встановлена).

Список додатків, які можуть викликати дану проблему:

  • Facebook Messenger та інші програми для спілкування;
  • UC Browser;
  • Clean Master;
  • CM Locker;
  • CF.lumen;
  • Twilight;
  • А також будь-які додатки, що виводять повідомлення поверх всіх вікон.

Інколи накладення може викликати не один додаток, а декілька. В такому випадку винуватця знайти буде досить складно. Потрібно вимкнути всі додатки та вмикаючи їх по черзі, знайти того, який і викликав дану проблему. Для цього потрібно зайти в налаштування телефону, тоді в додатки. Далі натиснути на значок шестерні та вибрати накладення поверх інших вікон. Тоді рекомендується вимкнути накладення у першу чергу для сторонніх додатків. І почати потрібно із нещодавно інстальованих.

Після кожного вимикання потрібно перевірити чи не зникла помилка із додатка, при наданні прав для якого власне і появлялося дане повідомлення. Якщо все гаразд, то після надання прав можна знову увімкнути накладення для «винуватця», оскільки багато програм (наприклад, месенджери просто відмовляться працювати без даної можливості).

Ще одним варіантом надання доступу для додатка буде перезавантаження пристрою для наступного завантаження його у безпечному режимі. В даному режимі будь-які накладення будуть вимкнені. Далі надати доступ для додатка, після чого перезавантажитися для завантаження у нормальному режимі.

Всі дозволи вмикаються у налаштуваннях телефона в розділі «Додатки».  

У мене, наприклад проблему викликав ES File Explorer.

Дивимося інструкцію зі скриншотами на прикладі Lenovo K33a48 із проблемним ES провідником:

Мені потрібно завантажити файл. Але як видно із скриншота знизу для браузера Chrome потрібні додаткові права для доступу до пам’яті телефона.

Помилка «Виявлені накладення на Android»

Переходжу в додаток -

Помилка «Виявлені накладення на Android»

відкриваю пункт «Дозволи».

Помилка «Виявлені накладення на Android»

При спробі надати дозвіл виникає помилка.

Помилка «Виявлені накладення на Android»

Іду в «Налаштування → Додатки → Знак шестерні → Відображення поверх всіх вікон».

Помилка «Виявлені накладення на Android»

Знаходжу ES провідника та вимикаю «Відображення поверх всіх додатків».

Помилка «Виявлені накладення на Android»

Повертаюся в «Налаштування → Додатки», відкриваю Google Chrome та надаю йому потрібні дозволи (в даному випадку доступ до пам’яті телефона.  

Помилка «Виявлені накладення на Android»

Тепер можна завантажувати.

Але Google Chrome може відмовитися від завантаження, наприклад APK файлів. В такому випадку, потрібно виконати подовжене натискання по лінку та у меню, яке появилося вибрати «Зберегти дані по лінку». В такому випадку файл повинен зберегтися.

Помилка «Виявлені накладення на Android»

Зверніть увагу, що всі шляхи до налаштувань наведені на прикладі ОС Android, яка встановлена на телефоні Lenovo K 6 (K33a48)