Тип програми: Онлайн інсталятор
Підтримувані ОС: Windows 10 x64+
Ліцензія: Безплатна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Як швидко обмінюватися файлами між телефоном та комп’ютером?

Не так давно функція «Обмін поблизу» (Nearby Share) стала доступна не лише на смартфонах, але й на комп’ютерах. Перебуває програма все ще в бета-версії, але вже може працювати на більшості комп’ютерів, які відповідають параметрам (має бути Wi-Fi та Bluetooth). Налаштовується дуже просто.

1. Потрібно завантажити програму Nearby Share з офіційного сайту компанії Google та встановити на комп’ютер. Для нормальної роботи має бути увімкнений Wi-Fi та Bluetooth.

2. Увійти у свій акаунт. Для цього вас буде «перекинуто» в браузер для авторизації.

3. Налаштувати програму, натиснувши на іконку шестерні (необов’язково). Там можна змінити назву комп’ютера (саме її будуть бачити інші пристрої), місце зберігання завантажених файлів та налаштувати видимість пристрою. За замовчуванням пристрій видимий для всіх на певний час, а далі лише для пристроїв поточного акаунту.

NearbyShare

NearbyShare

NearbyShare

Для відправки файлу потрібно його просто перетягнути у вікно Nearby Share. Після цього почнеться пошук пристроїв поблизу.

Далі вибрати пристрій та натиснути на нього. Почнеться відправлення.

NearbyShare

NearbyShare

Для того, щоб можна було отримати даний файл з телефону, потрібно увімкнути функцію «Обмін поблизу». Зверніть увагу! Для використання функції потрібно увімкнути місцезнаходження, Bluetooth та Wi-Fi. Ви можете повністю контролювати хто може передавати для вас файли. Функцію можна увімкнути на панелі швидкого доступу.

NearbyShare

або в налаштуваннях (іконка шестерні → Google → Пристрої та спільний доступ → Обмін поблизу.) В меню можна в деталях налаштувати дану функцію.

NearbyShare

NearbyShare

NearbyShare

NearbyShare

NearbyShare

З телефону файли відправляються також дуже просто. Можна відправити із будь-якого додатка. Потрібно вибрати файл та натиснути на кнопку «Поділитися». Далі в якості приймача вказати «Обмін поблизу», зачекати поки відобразяться пристрої, вибрати потрібний та відправити файл.

NearbyShare

NearbyShare

Після передавання файл можна знайти у теці комп’ютера, яка вказана за замовчуванням для зберігання.

NearbyShare

При тестуванні програми я помітив, що файли з комп’ютера відправлялися швидко (був задіяний Wi-Fi), а на комп’ютер завантажувалися довго (мабуть, використовувався Bluetooth). Хоча дивного в цьому нічого нема. Це лише бета-версія програми та найближчим часом всі помилки будуть виправлені.

Примітка. Програма Nearby Share може бути встановлена на 64-розрядну версію Windows 10 та новішу.

На телефонах програма вже інстальована на ОС Android 6+.

Відео: Як передати файли з комп'ютера на телефон, використовуючи "Обмін поблизу"?