Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.1 і вище
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

WiFi file transfer

Розглянемо додаток для швидкого обміну файлами по мережі Wi-Fi напряму. Тобто, не потрібно ніяких роутерів та інтернету. Використаємо додаток «Передача файлів WiFi». Він виконує лише поставлену перед ним задачу, а не ще десяток функцій як багато подібного софту. Тому про нього можна сміливо сказати, що розробники зробили саме те, що потрібне для користувачів. Ну що? Поїхали.

Встановлюємо додаток на пристрої між якими збираємося обмінюватися файлами.

Зверніть увагу. Якщо ви використовуєте VPN, то його потрібно буде вимкнути, інакше при спробі отримати файли ви отримаєте помилку як на скриншоті знизу.

WiFi file transfer

Покроково:

1. На телефоні, який буде отримувати файли, вмикаємо точку доступу та натискаємо кнопку «Получать». (Можна вести обмін і всередині домашньої мережі, але стаття передбачає саме передавання файлів напряму).  

WiFi file transfer

Щоб увімкнути точку доступу потрібно зайти у налаштування (значок шестерні), тоді відкрити «Еще» → «Режим модема» → «Точка доступа Wi-Fi» → перевести перемикач у положення увімкнено.

WiFi file transfer

WiFi file transfer

WiFi file transfer

На деяких моделях дану процедуру можна увімкнути значно швидше із області панелі сповіщень.

WiFi file transfer

На іншому телефоні вмикаємо Wi-Fi, підключаємось до точки доступу, яку створили на першому смартфоні та натискаємо на кнопку «Послать».

WiFi file transfer

Далі потрібно вибрати файли для передавання. Можна бачити, що для зручності файли розбиті на категорії: фото, відео, додатки, музика та пристрій. Остання опція дозволяє вибрати будь-який файл на пристрої із карти пам’яті чи пам’яті смартфона. Вибираємо файли та натискаємо «Поделится».

WiFi file transfer

Вибираємо нашу програму зі списку: «Wi-Fi (Висока швидкість)». Процес відбудеться автоматично.

WiFi file transfer

WiFi file transfer

WiFi file transfer

WiFi file transfer

Отримані файли можна відкрити із меню програми або будь-яким файловим провідником із папки завантажень (Download) → EasyShare, пам’яті смартфону.

Програма передає не лише файли але і папки разом із файлами, які вони містять.

Налаштувань у додатку небагато. Можна задати максимальну кількість  файлів додатків для зберігання (безліміт також присутній), виділити кольором системні додатки, а також увімкнути чи вимкнути автозбереження додатків.

Також присутня опція для увімкнення FTP сервера. Користуватися також легко. Вмикаємо сервер, натиснувши на кнопку «Начало». На комп’ютері чи іншому телефоні вводимо IP адресу та порт, які показала програма у адресну стрічку браузера (можна використати будь-який FTP клієнт).  

WiFi file transfer

WiFi file transfer

WiFi file transfer

За допомогою додатка можна обмінюватися фотографіями, відео, музикою та іншими файлами із відмінною швидкістю, яка в рази перевершує звичний для багатьох Bluetooth.

На сайті вже не одна стаття присвячена різним способам передавання файлів. Всі вони мають як переваги, так і недоліки. Пряме передаванння по Wi-Fi потребує у всіх членів, які обмінюються файлами встановленої програми. Інші способи вимагають, щоб всі пристрої були підключені до домашньої мережі. Використання файлових менеджерів для обміну файлами між різними пристроям можна використовувати в дома чи офісі, тоді як пряме передавання – будь-де. Головне, щоб учасники інсталювали відповідний додаток із маркету або, при його відсутності, – ви могли поділитися ним по Bluetooth, попередньо завантаживши додаток у пам’ять свого пристрою.

Встановити додаток «Передача файлів WiFi» із маркету