Review of TENDA PH5 Powerline Adapters

Powerline-адаптери – це прекрасний спосіб провести інтернет, використовуючи для цього звичайну мережу на 230 вольт. Не потрібно додатково проводити мережний кабель й переживати через втрату сигналу за грубими стінами з бетону. Дана технологія буде працювати там, де інші рішення можуть бути невдалими. Недавно придбав собі комплект Powerline-адаптерів TENDA PH5 AV1000 (P3 1 шт, PA6 1шт). Один з них під’єднується до розетки та безпосередньо до роутера через мережний кабель, а інший вмикається в розетку там, де потрібно роздавати інтернет.

Знизу напишу на яку приблизну відстань та через які пристрої можлива робота такої мережі.

1. Для початку роботи потрібно під’єднати адаптер P3 до розетки. Далі під’єднати мережний кабель (входить у комплект) до LAN порту адаптера та у вільний LAN порт роутера.

Powerline Adapters

2. Під’єднати адаптер (ретранслятор) PA6 (той, що з антенами) в розетку у тому приміщенні, де потрібний інтернет. Готово. Можна приєднуватися до Wi-Fi мережі та перевіряти її. Для під’єднання використовуйте назву мережі та пароль до неї, що заданий з замовчуванням (можна прочитати на наклейці адаптера).

Powerline Adapters

Powerline Adapters

Рекомендую зайти в налаштування адаптера та змінити пароль для входу (адміністрування), а також, при потребі, і пароль до мережі Wi-Fi та її назву.

1. Для цього потрібно ввести в адресну стрічку браузера: plc.tendawifi.com. Далі ввести пароль за замовчуванням: admin.

Powerline Adapters

2. Відкрити меню «Управление» та змінити пароль.

Powerline Adapters

При потребі адаптер може копіювати параметри вашої поточної мережі (виконувати роль повторювача).

1. Для цього потрібно під’єднати адаптер неподалік вашого роутера.

2. На роутері натиснути на кнопку WPS.

3. На ретрансляторі PA6 на 1-3 секунди натиснути на кнопку із значком Wi-Fi та трішки почекати.

4. Підключити ретранслятор в точку, де потрібний інтернет. Під’єднатися до мережі, ввівши логін та пароль від Wi-Fi мережі свого роутера.

Яким чином адмініструвати роутер після таких налаштувань я не цікавився, але в адміністративне меню ви вже за адресою plc.tendawifi.com не попадете.

Ретранслятор PA6 може роздавати Wi-Fi та має два гігабітні LAN порти.

Я використовую адаптер для роздачі інтернету на відстані приблизно 30-ти метрів від роутера (в підвалі). Сигнал проходить автоматичний вимикач, реле, дифавтомат, автоматичний вимикач та ще 25 метрів проводу.

А тепер цифри швидкості інтернету та Ping. Для цього я використовував лише Wi-Fi.

Швидкість в сусідній кімнаті:

Powerline Adapters

Швидкість на відстані 30-ти метрів:

Powerline Adapters

Швидкість інтернету напряму від роутера:

Powerline Adapters

Отож, порівнюйте та вирішуйте чи варта покупка своїх коштів. Для мене повністю підходить. А налаштування настілки прості, що їх може виконати будь-хто. Головне лише бажання.

Як ведуть себе адаптери через лічильник я не знаю. Більшість пишуть, що робота можлива в межах одного лічильника. Також вони помітно гріються (але не сильніше самого роутера).