INTERTOOL RT-1107

INTERTOOL RT-1107 – це модель потужністю 120 Вт. Працює з клейовими стрижнями діаметром від 10.8 до 11.5 мм. Продуктивність 13-30 г/хв.

Тривалість розігріву 4-5 хвилин. Після цього часу можна пробувати працювати.

Корпус виготовлений з міцного термостійкого пластику. За розігрів відповідає довговічний керамічний нагрівальний елемент. Сопло виготовлене з латуні, має різьбу під ріжковий ключ, тому може зніматися. Також всередині сопла є підпружинена кулька-клапан, яка запобігає мимовільному витіканню клею.

Про підключення до електромережі повідомить індикатор живлення. Зручний курок забезпечить точне дозування клею. Клейовий пістолет має підніжку для вертикального утримання у перервах між роботою. Для того, щоб її відвести, потрібно потягнути донизу. Використовуючи механічний регулятор, можна змінювати температуру розігріву від 100 до 220 °C. Так можна підібрати оптимальну температуру для різних видів клею, а також скорегувати його густину.

INTERTOOL RT-1107

Плюси цього пістолета наступні: невисока ціна, швидкість нагрівання, знімне сопло зі зворотнім клапаном, яке економить клейові стрижні, можливість регулювання температури, зручний курок, який забезпечує точне подавання клею до робочої області.

Із мінусів погана стійкість. Пістолет хоч і має ніжку, проте дуже нестійкий навіть на рівних поверхнях. Хоча можна приклеїти щось на подобі цього:

INTERTOOL RT-1107

Після такого простого доопрацювання стійкість покращується в рази. До речі, при потребі все легко відривається, не залишаючи слідів. Я вже перевірив. Також сопло не має термоізоляції, тому ймовірність отримати опіки зростає.

Ось для прикладу візуальне порівняння із моделлю від Dnipro-M. Dnipro-M обійдеться вдвічі дорожче. Він стійкіший, підставка-опора відкривається автоматично при натисканні кнопки, має збоку кнопку для увімкнення та вимкнення. Сопла також знімні, можна купити декілька штук та змінювати для використання в конкретній ситуації.

INTERTOOL RT-1107

На мою думку, непоганий варіант для домашнього використання.

За допомогою розумної розетки приблизно перевірив його потужність. Після увімкнення потужність зростає до понад 100 Вт, а в процесі розігрівання починає зменшуватися.

INTERTOOL RT-1107

Дивитись відео: «Огляд клейового пістолета INTERTOOL RT-1107»