Інвертор на 48 вольтів, огляд та характеристики

Найпоширеніші інвертори на 12/24 вольти. Але також можна знайти моделі на 48 та 60 вольтів. Останні будуть цікаві, в першу чергу тим, у кого наявний електротранспорт. Купивши такий інвертор, можна взяти акумулятор з електровелосипеда, скутера чи мотоцикла (якщо він знімний) та отримати джерело енергії змінного струму.

Я придбав на AliExpress інвертор із номінальною вхідною напругою 48 вольтів та максимальною короткочасною потужністю 1000 Вт. Товар прийшов швидко (17 днів). Продавець швидко відправив товар, а сам товар був добре запакований. Не так просто на AliExpress знайти продавця інверторів із хорошими відгуками. Часто можна натрапити на шахраїв.

Характеристики інвертора:

  • Вхідна напруга: 48 В;
  • Корпус: магнієво-алюмінієвий сплав;
  • Форма струму: чиста синусоїда;
  • Вихідна напруга: 220-240 В, 50 Гц;
  • Вихідна потужність: 1000 Вт (короткочасна), 500 Вт (робоча);
  • Розетка: універсальна;
  • Розміри: 19,5 x 10 x 6 см;
  • Вага: 1 кг.

Захист: від низької напруги, високої напруги, короткого замикання, перевантаження, високих температур, перенапруги;

Інвертор на 48 вольтів, огляд та характеристики

На інверторі розміщена кнопка для включення та виключення, а також цифровий дисплей, який показує поточну напругу акумулятора.

В комплекті з інвертором йде кабель до акумулятора (проте роз’єм для мене не підійшов), а також інструкція.

Як під’єднати інвертор?

1. Переконайтеся, що кнопка на інверторі вимкнена. Після цього плюсовий контакт від акумулятора потрібно під’єднати до плюсової клеми інвертора (червона), мінусовий – відповідно, до мінусової (чорна).

Інвертор на 48 вольтів, огляд та характеристики

2. Під’єднати навантаження. Потрібно знати яка потужність пристрою, що під’єднується, інакше інвертор через перевантаження виб’є помилку. Потрібно розуміти, що на інверторі вказана пікова короткочасна потужність. Зазвичай постійна робоча потужність у китайських інверторах у 2-3 рази нижча.

3. Увімкнути кнопку на інверторі. Якщо все справне та правильно під’єднане, то пристрій запрацює. Після увімкнення навантаження потужністю понад 15 Вт на інверторі увімкнеться вентилятор.

Я використав акумулятор з електровелосипеда із номінальною напругою 48 вольтів. Для під’єднання зробив перехідник. Виробник рекомендує використовувати провід від акумулятора до інвертора довжиною не більше 1,5 метра. Товщину перетину вираховуйте, виходячи із навантаження. Таблицю для вибору потрібного перетину кабелю можна знайти в інструкції до інвертора.

Сам інвертор не дуже шумний, але для перегляду телебачення його краще розмістити в іншій кімнаті.

У продавця в наявності інвертори, які працюють від різної вхідної напруги та мають різну потужність.

Чи буде працювати газовий котел?

Якщо ваш котел потребує мінусового провідника, то не буде. Потрібно виконати занулення одного з двох провідників на виході. Як це зробити можна подивитися на YouTube. Але при такому під’єднанні буде багато ризиків, тому потрібно добре подумати та зважити всі за і проти. На цьому все, посилання на сторінку інвертора знизу під відео.

Сторінка інвертора

Відео «Інвертор на 48 вольтів з чистою синусоїдою, огляд та характеристики»