accessories

Камера телефона може багато, проте не все. Для вас повезло, якщо ваш смартфон має декілька камер та може виконувати не лише стандартні фото, а ще ширококутні, макро і так далі. Всім іншим повезло не так… Але можна прикупити цікаві дрібнички на всі випадки фотосесій.

accessories

Перше, що дійсно може бути корисним – це набір лінз, які перетворять камеру смартфона у різні типи об’єктивів професійних камер. Правда на професійну якість надіятись сильно непотрібно. Зрозумійте правильно, що це китайські штучки за невелику ціну.

Придбав я для себе три лінзи, які йшли в одному наборі. Скажу чесно, що купував ради експерименту. Проте він пройшов вдало.

Лінзи прикріплюються до камери смартфона простою кліпсою. Самі ж лінзи до кліпси прикріплюються закручуванням по різьбі. Одна лінза іде окремо – вона забезпечує ефект «риб’яче око». Друга – перетворює об’єктив камери в макро, даючи змогу знімати дрібні об’єкти купним планом. Подивіться на фото знизу. Зняте воно саме з використанням такої лінзи. Як на мене, то зовсім непогано (камера мого смартфона зірок з неба не хапає).

accessories

Остання лінза перетворює об’єктив камери у ширококутний. Але використовується він разом з макро лінзою, накручуючись на неї.

accessories

Всі лінзи мене приємно здивували, особливо макро. Ширококутна по краях дає затінення. Але затінення може залежати від розміщення камери на смартфоні і на різних камерах можуть бути різні артефакти. Продавці дають понад 90%, що лінзи будуть сумісні з вашим телефоном.

Якщо перевести в долари, то ціна трьох лінз близько 3-4$.

Всі лінзи мають кришки (прямо як об’єктиви професійних камер) та складаються в мініатюрний мішечок.

Можна знайти цілі комплекти лінз, які складаються вже не в мішечок, а у чемоданчик. На всі випадки життя.

accessories

Селфі кільця – аксесуар, який точно не буде покриватися пилюкою від бездіяльності. Вони виготовляються в різних варіантах, можуть працювати на батарейках або від вбудованого акумулятора. Прикріплюються кліпсою до смартфона та рівномірно освітлюють об’єкт зйомки. У більшості моделей регулюється яскравість. Якість фото з використанням селфі кільця значно вища у порівнянні зі звичайним вбудованим спалахом. Не зважаючи на назву, кільце можна прикріпити навпаки та використовувати при зйомці на основну камеру.

accessories

В кого вже є штатив, то можна докупити зажим (тримач) для телефона та спокійно використовувати його. Більшість сучасних штативів вже мають в комплекті такі тримачі. Цікавими являються гнучкі штативи, які мають малі розміри та можуть подорожувати з вами постійно. Хоча їхня якість сильно залежить від ціни. Дешеві моделі можуть не втримати телефон під кутом. Тому якщо ваша зйомка знаходиться значно дальше комп’ютерного стола –  потрібно вибрати гнучкий штатив з якісних матеріалів.

accessories

При зйомці зі штативу, важливо щоб камера під час натискання на кнопку була нерухомою. Натискаючи на кнопку рукою, забезпечити такі умови практично неможливо. На допомогу прийде пульт, який працює по технології Bluetooth. Підключається швидко та дає змогу знімати на відстані від телефона, яка залежить від максимально можливої для даної технології. Чим менш перешкод, тим дальше можна відійти.

accessories

Це універсальний гнучкий мікрофон, який буде практично непомітним, компактним і забезпечить якісний запис. Підключається до смартфона через роз’єм 3.5мм за допомогою адаптера, який може іти в комплекті або купуватися окремо.

Всі, вище описані гаджети можна купити окремо, а можна все разом. Такий комплект називається «Набір для блогера». Такі набори можуть бути малими (3 предмети), середніми та великими.

accessories


В китайських магазинах можна знайти набір об'єктивів по приблизно вдвічі меншій ціні.

Для телефона, крім описаних, є ще багато аксесуарів. Наприклад, ендоскоп, який буде незамінним для пошуку загублених дрібничок, розглядання дрібних об’єктів і так далі.

Хоча набори і звуться блогерськими, проте межею їхнього використання може бути лише ваша фантазія.