Review of the home Wi-Fi camera TP-LINK Tapo C200

Не так давно придбав я собі Wi-Fi камеру Tapo C200 і хочу поділитися своїми враженнями та вказати плюси й мінуси. Повторюватися в характеристиках я не буду, тому що на офіційному сайті все прекрасно розписано і не раз розглянуто на багатьох сайтах та YouTube каналах.

Після покупки, звичайно, приступаємо до підключення. Для цього потрібно підібрати відповідне місце, адже камера під’єднується до мережі 220 вольт через блок живлення. Виробником передбачене горизонтальне та вертикальне розміщення камери. Для вертикального (можна і для горизонтального для надійності) розміщення передбачене спеціальне кріплення.

Керування відбувається через безкоштовний додаток TP-Link Tapo.

При виявленні руху на смартфон будуть приходити сповіщення. Можна увімкнути сигналізацію, яка спрацьовує при виявленні руху (звук достатньо гучний).

Крім відео, ви будете чути, що відбувається у вас вдома, а також зможете говорити, тому що в Tapo C200 наявний динамік.

При необхідності локального збереження відео та фото потрібно встановити (якщо є в наявності) картку формату MicroSD. Для цього необхідно через додаток підняти камеру максимально вверх та вставити карту пам’яті. Далі, користуючись інструкцією на екрані мобільного додатка, форматувати її та налаштувати параметри запису.

TP-LINK Tapo C200

Якщо карта пам’яті відсутня, то можна використовувати камеру для спостереження в режимі онлайн. Також можна в процесі спостереження робити фото та записувати відео у пам’ять смартфону.

До речі, біля слоту для картки пам’яті знаходиться кнопка Reset. Її потрібно натискати протягом 5+ секунд для скидання налаштувань на заводські при новому налаштуванні з’єднання та при перебоях в роботі.

До плюсів камери я можу віднести продуману конструкцію та можливість кріплення на стелю, або просте встановлення на горизонтальну поверхню. Під’єднання до смартфона через додаток досить просте та зрозуміле (кожен крок супроводжується детальними поясненнями). Наявність детектора руху, сигналізації, двостороннього голосового зв’язку, інфрачервоного підсвічування для нічної зйомки, віддаленого керування з будь-якої точки планети, режиму конфіденційності (зручно, коли ви вдома), спільного доступу між членами родини.

Мінусів особливих я не помітив. Сюди можна віднести неможливість підключення до певних точок доступу (рекомендується зайти в налаштування роутера або точки доступу на смартфоні та спробувати змінити тип шифрування, канал зв’язку, тип мережі). За даними деяких користувачів, інколи бувають перебої в роботі додатка. Також не подобаються періодичні виходи в додатку із акаунта після від’єднання від мережі інтернет. Не можна керувати з комп’ютера. Також не розумію реалізацію функції лише локального запису при спрацьовуванні детектора руху. Камеру зловмисники можуть просто забрати…

Особисто для мене камера подобається і я рекомендую її для покупки.

Відео під’єднання камери TP-LINK Tapo C200 до мережі:

Дивитись відео