Тип програми: Portable/Інтсталятор
Підтримувані ОС: Windows 2000/2003/2008/2012/2016 XP/Vista/Win7/Win8/Win10 (32 & 64 біт)
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

password

Подивитися паролі, які збережені в браузері можна без додаткових програм. Для цього потрібно зайти в налаштування за адресою: Меню (три крапки) → Настройки → Вкладка «Автозаполнение» → Пароли. Тоді напроти потрібного сайту натиснути на значок ока. Але тут може виникнути проблема. Ви обов’язково повинні ввести пароль від облікового запису Windows. Тому давайте розглянемо спосіб розшифрування паролів без входу в акаунт Windows.

password

password

password

Для такого завдання використаємо безкоштовну програму DePass Micro. Потрібно перейти на сайт автора програми та завантажити архів, тоді розпакувати та запустити. Програму встановлювати непотрібно (Portable).

Далі потрібно просто натиснути на кнопку «Scan». Після недовгого сканування паролі від акаунтів будуть відображені. Розкривши список для потрібного сайту можна подивитися логін та пароль і скопіювати їх в буфер обміну. Також для пароля буде відображена його надійність (Strength). Так ви побачите на які паролі потрібно звернути увагу та замінити їх на більш надійні.

password

Додаткова стаття зв’язана з темою: Як подивитися та відновити забуті паролі у браузері?

Результати сканування можна зберегти у файл програми, який при потребі можна відкрити у будь-який момент.

Програма давно не оновлювалася, проте від браузера Google Chrome показала всі паролі за лічені секунди. Від Mozilla Firefox паролів отримати я не зміг. Хоча автор стверджує, що утиліта здатна відкрити та розшифрувати паролі від 100+ браузерів.

Сторінка програми DePass Micro

Друга утиліта – Chrome Password Genius, дозволяє в один клік (кнопка Recover) показати всі збережені паролі в браузері, другий клік (кнопка Save) – дає змогу зберегти паролі в текстовий файл, звідки їх можна скопіювати.

password

Утиліта працює миттєво та відобразила у мене всі паролі без проблем. Здатна для прискорення роботи використовувати технологію NVIDIA GPU (NVIDIA CUDA) та технологію відеокарт ATI.

За допомогою Chrome Password Genius можна побачити всі паролі та зберегти їхню резервну копію про всяк випадок. 

Сторінка програми Chrome Password Genius

Утиліту Chrome Password Genius я перевірив на сайті virustotal.com, жоден антивірус не зреагував. DePass Micro – декілька антивірусів вважають шкідливою програмою. Проте тут немає нічого дивного, адже за допомогою програми можна отримати доступ не лише до паролів браузера свого комп’ютера, але і використати її в незаконних цілях. Тому самі вирішуйте чи користуватися утилітою чи ні.