Тип програми: Інсталятор/Portable
Підтримувані ОС: Від Windows XP до Windows 10, включаючи 32-bit та 64-bit + Server
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

X-Mouse Button Control - a program for reassigning actions for mouse buttons

Якщо потрібно швидко виконувати певні операції, працюючи в середовищі ОС Windows, то можна налаштувати кнопки мишки для запуску дій. Програма X-Mouse Button Control може створювати профілі для керування кнопками мишки під конкретні програми.

Після встановлення (або запуску портативної версії) потрібно відкрити головне меню програми. Це можна зробити, двічі клікнувши лівою клавішею миші на значку програми в треї (біля годинника). Перед вами буде профіль за замовчуванням, який містить шари. На даний момент програма підтримує 10 шарів в кожному профілі, кількість яких можна задати в налаштуваннях. Кожен шар містить команди для різних кнопок мишки. Це може бути запуск програми або виконання певної системної функції (наприклад, збільшення або зменшення яскравості дисплея). Ви можете додавати різну кількість профілів. Між шарами та профілями можна перемикатися за допомогою комбінації «гарячих» клавіш.

За замовчуванням активація профілів відбувається при переміщенні курсора миші над певним вікном або програмою. Наприклад, ви зможете змінювати гучність колесом миші при наведенні курсора на панель завдань або на область відео при перегляді ролика у браузері.

Програма може стати корисною в іграх, які не підтримують роботу з 4-тою та 5-тою кнопками. Ви зможете співставити клавіші з кожною кнопкою.

Також з головного вікна можна перейти в налаштування та задати різні параметри для роботи вказівника миші, налаштувати кількість шарів, а також поведінку програми при різних подіях.

Дуже функціональна програма, яка може додати зручності при роботі з ОС, програмами та в іграх. Також зверніть увагу на те, що X-Mouse Button Control буде працювати з вашою мишкою лише при наявності драйверів. Наприклад, якщо ваші 4-та та 5- та кнопки миші не підтримують ніяких дій за замовчуванням, то скоріш за все, програма їх також не зможе запрограмувати. Шукайте причину в драйверах.

Сторінка програми X-Mouse Button Control