Bootable flash drive to restore the functionality of the OS

Існує велика кількість збірок, які просуваються як системні, аварійні, флешки для адміністратора і так далі. Але всі вони створені з єдиною метою – для виправлення помилок, які виникають в операційній системі та програмному забезпеченні й викликають крах системи. Єдиний спосіб у такій ситуації – це завантажитися із завантажувальної флешки або диска та минуючи операційну систему, спробувати виправити неполадки. Для цього завантажувальні носії містять спеціалізований софт, який вміє відновлювати завантажувальні сектори, видаляти шкідливе програмне забезпечення, виправляти неполадки з драйверами, реєстром та ін.

Одна із таких збірок називається MediCat USB. Її підтримує та оновлює ентузіаст. Збірка абсолютно безкоштовна для використання. Якщо ваша операційна система не завантажується, то непотрібно зразу ж її перевстановлювати. Можна спробувати відновити помилки за допомогою MediCat USB.

Особливості збірки:

  • Не містить шкідливих програм та коду;
  • Підтримує застарілу версію BIOS (CSM) та UEFI;
  • Містить: антивірусне програмне забезпечення, програми для відновлення даних, інструменти для відновлення завантаження операційної системи;
  • Має засоби для проведення діагностики;
  • Наявні інструменти для скидання паролів в облікових записах.

Мінус збірки хіба що у її розмірі: понад 20 гігабайтів. Тому потрібна флешка відповідного розміру. Записати можна різними способами. Автор рекомендує утиліту Ventoy.

Сторінка автора збірки (доступні різні способи завантаження)