Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 (32/64-bit)
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

Fan speed control program

Якщо у вас є програма, яка може керувати швидкістю обертання вентиляторів, то можна звести рівень шуму до мінімуму, або навпаки – збільшити кількість обертів для кращого охолодження під час виконання комп’ютером ресурсоємних завдань.

FanControl – утиліта, яка може змінювати швидкість обертання вентиляторів процесорного кулера та відеокарти. Можна створювати сценарії, які будуть виконуватися в залежності від температури для окремо взятого вентилятора. Програмою підтримуються більшість вентиляторів та датчиків температури відеокарти, центрального процесора, материнської плати, жорстких та SSD дисків. Крім того, підтримуються датчики із файлів *.sensor.

Можна тонко налаштовувати швидкість обертання вентиляторів із вказанням кроку, правил старту та зупинки, часу відгуку та запізнення. Можна налаштувати графік або лінійну криву зміни швидкості на основі інформації, яка отримана із датчиків температури. Можна використати фіксовані або змішані правила, які будуть застосовані при певній температурі вибраного датчика.

Підтримується світла та темна тема. Для керування та отримання інформації потрібно додати потрібні віджети. Для цього необхідно натиснути на кнопку + та вибрати зі списку бажане.

Особливості програми FanControl:

  • Керування швидкістю обертання вентиляторів, виведення температури;
  • Налаштування керуванням у відсотках, значення яких можна змінювати;
  • Налаштування графіків зміни швидкості, користувацьких кривих швидкості, старту та зупинки вентиляторів;
  • Вибір джерела температури, підтримка декількох профілів;
  • Значок температури в треї, який можна налаштувати;
  • Всі налаштування можуть бути імпортовані та експортовані;
  • Робота з файлами формату *.sensor;
  • Безкоштовність.

Програма безкоштовна, портативна, проте не така проста як може здатися на перший погляд. Залишається можливість зіпсувати власне обладнання. Тому перед використанням потрібно зважити всі за та проти.

Сторінка програми FanControl