Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10 , Windows 8.1 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Winsows Xp – (x86 & 64)
Ліцензія: Безкоштовна/Платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

AskAdmin

Потрібно заблокувати програму на комп’ютері? Тоді для вас може допомогти утиліта AskAdmin. Вона створена для тих користувачів, які користуються загальним комп’ютером. Наприклад, діти та дорослі мають доступ до одного ПК, але батьки хочуть, щоб деякі програми не можна було відкрити. Те ж саме стосується і співробітників на роботі. Ніхто не зможе скористатися програмами, на які ви встановили блокування.

Крім виконуючих файлів програм, можна також обмежити використання таких форматів файлів як bat, cmd, reg data та інших.

Користуватися AskAdmin дуже просто. Потрібно перенести мишею у вікно програми виконуючі файли, до яких ви хочете обмежити доступ. Можна відразу переносити декілька файлів. Підтримуються ярлики із робочого столу. Другий спосіб – натиснути на кнопку + та вибрати в провіднику файли. Аналогічно проводимо дії для папок. Але для папок потрібно буде перезапустити провідник, що і запропонує програма. Інколи може потребуватися перезавантаження Windows.

Щоб дати можливість запуститися для програми, потрібно просто забрати прапорець напроти її назви.

Для швидкого виконування потрібних дій, у налаштуваннях AskAdmin потрібно відмітити опцію додавання функцій програми до контекстного меню провідника.

Прямо із меню програми можна вимкнути редактор реєстру та диспетчер завдань, приховати відображення мережного оточення.

Хороша новина для системних адміністраторів. Якщо ви створили список блокування із не одним десятком файлів, то можете легко їх експортувати. Але зверніть увагу на те, що дана програма не повністю безкоштовна і можна лише експортувати списки, їхній імпорт потребує платної версії. Це ж саме стосується встановлення паролю на запуск самої AskAdmin і інших функцій.

Утиліта портативна і може бути запущена із будь-якого носія.

AskAdmin для багатьох буде корисною, проте чи варто платити за додаткові функції – власна справа кожного.

Сторінка програми AskAdmin