Тип програми: Інсталятор/Portable
Підтримувані ОС: Windows Vista, Windows 7, Windows 8 32bit / 64bit, Windows 8.1 32bit / 64bit, Windows 10 32bit / 64bit
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

MPC-BE

Media Player Classic – BE – це безкоштовна програма з відкритим вихідним кодом. Оснований програвач на «Media Player Classic» (Gabest) та «Media Player Classic Home Cinema» (Casimir666) – являється їхнім форком. Відомо, що після 2006 року проект Media Player Classic був закинутий. Але деякі ентузіасти продовжують роботу, додають функції та виправляють помилки, за що для них можна подякувати.

Програвач відтворює практично всі відомі формати відео та аудіофайлів, підтримує апаратне декодування та деінтерлейсинг. Вміє монтувати ISO образи дисків та відтворювати медіаконтент із них.

Підтримує нові операційні системи, включаючи Windows 10. Також можна відмітити підтримку різних локалізацій, включаючи українську та російську.

Вміє відривати URL-адерси з відео. Наприклад, можна відкрити ролик з YouTube, а потім через меню «Зберегти як» відправити відео на диск свого комп’ютера (можна використовувати як «грабер»).

Пропонується для всіх, хто хоче мати легкий, швидкий програвач із максимальною підримкою медіаформатів.

Офіційного сайту MPC-BE не має, файли для завантаження та зміни, які були внесені в нових версіях програми публікуються на офіційному форумі. Можна завантажити інсталятори для 32/64 бітних ОС та портативну версію.

Сторінка офіційного форуму MPC-BE