Підтримувані браузери: Google Chrome

Unlimited Email Tracker

Не зважаючи на стрімко ростучу популярність різних соціальних сервісів та месенджерів, електронна пошта залишається важливою складовою спілкування та бізнесу. Але, напевне, для кожного хотілося б знати чи прочитаний його лист, скільки користувачів перейшли по лінку, який міститься в листі і тому подібне. Я не буду розказувати про платні розширення, які в безкоштовній версії залишають рекламу у ваших листах. Мова піде про повністю безкоштовний аналог. Якщо зацікавило, то продовжуйте читання.

Розширення абсолютно безкоштовне (на відміну від інших, що присутні в магазині Google Chrome) і призначене для пошти Gmail від Google. Воно не додає до листів рекламу, підписів чи логотипів.

Використовуючи можливості «Unlimited Email Tracker», ви будете в курсі того, які електронні листи були відкриті користувачами чи вашими потенційними клієнтами. До того ж інформація включає кількість переходів по лінках.

Важливо! У вас має бути увімкнене лише одне розширення такого типу, інакше можуть бути конфлікти.

Після встановлення розширення «Unlimited Email Tracker» для відстежування статусу доставлення електронних листів, його іконку можна буде помітити на панелі браузера (зверху справа) та у веб-інтерфейсі пошти Gmail.

Unlimited Email Tracker

Для початку роботи розширення потрібно активувати. Вікно з активацією появиться при відкриванні пошти Gmail через веб-інтерфейс.

Unlimited Email Tracker

При натисканні на іконку на панелі браузера появиться вікно з налаштуваннями. В ньому можна увімкнути або вимкнути відстеження для облікового запису (або облікових, якщо їх додано декілька). Можна керувати відстеженнями (наприклад відстежувати переходи по лінках «Link tracking»), а також увімкнути або вимкнути сповіщення («Show notifications:»)  для різних подій.

Unlimited Email Tracker

Якщо натиснути на значок у веб-інтерфейсі, то появиться вікно з можливістю вмикання та вимикання розширення для вибраного облікового запису і кнопка зі входом/реєстрацією.

Unlimited Email Tracker

Реєстрація безкоштовна та дозволяє переглядати щоденні та щотижневі зведені звіти. Вказуйте дійсну адресу електронної пошти, тому що потрібне підтвердження реєстрації.

Ви будете бачити статус листа, просто подивившись на його тему, не відкриваючи його. Біля адреси буде статус. Після відкривання влиста інформація виводиться збоку.

Як тільки користувач відкриє лист – ви отримаєте сповіщення. Сповіщення ви побачите також після відкривання лінків, які містяться в листі. Проте з лінками я побачив проблему. Статус про перехід відображався лише коли лінк був відкритий через веб-інтерфейс. Якщо я по лінку переходив, використовуючи поштовий клієнт Mailbird, то дія не відстежувалась. Статус відкривання листа спрацював в обох випадках.

Unlimited Email Tracker

Після всіх налаштувань та при наявних відправлених листах з використанням розширення, при натисканні на кнопку «Unlimited Email Tracker» в панелі веб-інтерфейсу пошти Gmail, відкриється вікно з інформацією про статуси доставки та переходи у ваших листах.

Unlimited Email Tracker

При написанні нового листа можна бачити панель інструментів «Unlimited Email Tracker» (скриншот знизу).

Unlimited Email Tracker

Вас може зацікавити розширення для перекладу веб-сторінок: «ImTranslator»

Сторінка розширення «Unlimited Email Tracker»

Функціональне розширення ще й без реклами. Тому рекомендую.