Mumble

Mumble — програма для голосового спілкування по VoIP технології. Створювалась задумка для спілкування геймерів, але програму можна використовувати і для бізнес-спілкування. Ви отримаєте прекрасну якість звуку завдяки видаленню із нього шумів та підвищення чистоти звучання. Програма відповідає всім вимогам безпеки. Основний канал шифрується 256-бітним ключем, а голосовий канал 128-бітним.

Після встановлення програми ви можете приєднатися до безлічі наявних в інтернеті серверів, додавати друзів в контакт-лист, налаштовувати параметри звуку та виконувати інші налаштування інтерфейсу програми.

Програма може працювати в стандартному та мінімальному режимах. Особливо оцінять програму геймери. Тому що в ній є функція позиціонування звуку, яка дозволяє голосам гравців «переміщуватися» в залежності від позиції персонажа в грі. Якщо гравець стоїть зліва від вас, то і його голос із Mumble буде звучати зліва. А якщо ваш партнер по грі буде від вас далеко, то і гучність його голосу буде приглушена — як у реальному світі. Mumble підтримує роботу із деякими моделями геймерських клавіатур. Програма мало використовує системних ресурсів, є підтримка «гарячих» клавіш.

Функції програми:

  • Групове голосове спілкування;
  • Висока якість звуку;
  • Позиціонування звуку;
  • Високий рівень безпеки обміну даними з сервером.

Сайт програми