Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 2.3.3 або новіша
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Російська/англійська

Ghost Commander — функціональний файловий менеджер

Сьогодні хочу познайомити із файловим менеджером, який орієнтований у першу чергу — на професіоналів, які звикли використовувати такі файлові менеджери як FAR чи Midnight Commander.

Менеджер підтримує стандартні операції для копіювання файлів між відкритими панелями, використовуючи буфер обміну. Підтримує роботу із ZIP-архівами, мережними папками, FTP, SFTP або Windows (Samba), WebDAV, сервісом Dropbox, Google Drive, BOX.

Для часто відвідуваних папок можна створювати закладки (торкання правої половини стрічки призведе до відмічання файлу, а лівої — до активації. При потребі дані функції можна налаштувати під себе).

Програма відображає мініатюри для графічних форматів файлів, може проводити розрахунок вільного місця, виконувати швидке сортування (папки можна сортувати за їхнім розміром), доступна активація (відкриття) файлу відповідним для цього додатком. Також використовуючи меню програми можна створювати ярлики на робочому столі, відмічати файли та архівувати їх у ZIP формат, відправляти файли по e-mail, bluetooth чи інший спосіб зв’язку.

Містить вбудований текстовий редактор (можна підключати свій). Програма багатомовна, доступні налаштування зовнішнього вигляду, кольорових схем.

Підтримується робота із плагінами. Для цього потрібно їх встановити. Із головного меню програми переходимо у Browse Plugins. Далі вибираємо потрібний та встановлюємо.

Якщо ви хочете мати доступ по мережі до своїх файлів на комп’ютері під керуванням ОС Windows, то раджу встановити SMB plugins for Ghost Commander. Після встановлення можна буде отримати доступ до розшарених папок в домашній мережі. Для початку потрібно налаштувати спільний доступ. Як розшарити папки можна прочитати, наприклад в даній статті.

Зверніть увагу, що для роботи плагіна потрібний обліковий запис Windows із паролем. Це додатковий функціонал до менеджера і самостійно плагін не працює.

Для доступу потрібно відкрити із меню Ghost Commander розділ Windows Share. Далі заповнюємо поля:

  • Server — пишемо IP адресу комп’ютера;
  • Username — ім’я вашого облікового запису;
  • Password — пароль до облікового запису.

Ghost Commander — функціональний файловий менеджер

Після заповнення натискаємо «Ок». При правильних налаштуваннях повинне все працювати (в мене запрацювало із першого разу).

Доступні ще різні плагіни, наприклад для роботи із хмарними сервісами та ін.

Автор із радістю прийме від кожного пропозиції щодо внесення змін до інтерфейсу чи додавання нових функцій.

Google Play



SMB plugins for Ghost Commander