Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.4 та вище
Ліцензія: Програма безкоштовна
Мова інтерфейсу: Російська/Англійська та інші

Інтерактивне 3D навчання. Бактерії

Інтерактивне навчання із 3D моделями високої якості не лише сприяє кращому запам’ятовуванню але й захоплює і зацікавлює. Саме такі моделі використовуються у декількох безкоштовних додатках про які піде мова далі. Звичайно, додатків та можливостей на платній основі значно більше. Але ціни європейські і не трішки, а добре кусаються. В тім, можна і безкоштовно отримати якісні та чудові додатки, які допоможуть у навчанні із різних предметних галузей. А якщо сильно зацікавило, то можна і купити. Все таки додатки є не лише для Android, а для Windows і для веб-інтерфейсу.

В маркеті можна знайти багато цікавих додатків та 3D моделей. Але у багатьох із них великий мінус — вони на англійській мові. Програми та додатки від Mozaik Education мають російськомовний, а деякі і україномовний інтерфейс.

На кого розраховані додатки такої категорії? В першу чергу на школярів, вчителів, студентів та всіх хто хоче якщо не поглибити свої знання, то скористатися яскравими 3D моделями в своїх презентаціях та в процесі навчання в якості додаткового матеріалу (якщо ви викладач).

І так знайомтеся: Бактерії 3D. Встановивши додаток можна познайомитися із різними формами бактерій, побачити в 3D їхню будову (як зовнішню так і внутрішню).

До кожного типу бактерій йде коротке пояснення, 3D моделями можна легко керувати: обертати, розвертати, подвійним тапом вмикаються і вимикаються текстові підказки.

Процес навчання супроводжується музичною заставкою, яку можна вимкнути або зробити трішки тихіше.

Інформація розбита на розділи. Прогортаються вони знизу екрана. Там же можна побачити вкладку «Анімація». Це відео, яке супроводжується озвучкою матеріалу. В кінці (в деяких додатках прямо в поточному розділі) наявні тести. Так що можна перевірити свої знання.

Сцену можна розглядати під різними кутами, збільшувати, легко переміщуватися по ній. Більшість сцен мають вбудовані анімації та супроводжуються озвучкою.

На перший погляд програвач та 3D сцена здається простою. Але це не так. Вся простота зроблена для зручності перегляду. Насправді доступні налаштування та додаткова інформація.

Коротко про керування 3D сценою (скриншот 1):

Інтерактивне 3D навчання. Бактерії

Коротко про керування 3D сценою (скриншот 2):

Інтерактивне 3D навчання. Бактерії

Як використовувати?

  • Повертати сцену можна рухами пальців по екрану;
  • Збільшення та зменшення сцени відбувається розсуванням та зсуванням двох пальців;
  • Переміщувати вигляд екрана можна за допомогою трьох пальців;
  • Перемикання наперед встановлених виглядів (розділів) відбувається за допомогою нижніх кнопок;
  • Деякі вигляди мають віртуальний джойстик, використовуючи який можна виконувати прогулянку по сцені;
  • Зміну мови можна виконати у виринаючому меню (там же можна виконати інші налаштування);
  • Виринаюче меню відкривається при натисканні на кнопку, яка знаходиться у лівій та правій нижній частині екрана;
  • Режим віртуальної реальності вмикається натисканням на іконку окулярів у правому нижньому куті;
  • В режимі віртуальної реальності нахилом голови вправо та вліво можна відобразити панель навігації. Щоб вимкнути та увімкнути рух під час прогулянки потрібно подивитися вниз.

Перейти до додатка Бактерії 3D