Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.1/5.0 та вище
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Російська

lsaal

Якщо ви маєте сучасний телефон, який працює на операційній системі Андроїд, то без проблем можете встановити один з додатків медичного спрямування і виконувати швидкий пошук потрібної інформації. Крім того, завжди можна знайти аналоги виписаному препаратові, які можуть бути дешевшими, а інколи і дієвішими. 

Розглянемо 2-а додатки, які можуть значно пришвидшити пошук потрібної інформації.

Перший додаток «Аналоги ліків, довідник ліків»

lsa

Цей додаток має досить високі оцінки в маркеті, а значить він подобається для більшості користувачів. Ви зможете виконувати пошук ліків та читати інструкції до них, знаходити дешевші аналоги за аналогічною діючою речовиною. Для кожного лікарського препарату вказується актуальна ціна. Так ви зможете зекономити кошти та отримати аналогічний ефект від лікування. Проте консультація лікаря при такому підході обов’язкова. Цікаво, що для препарату показується навіть його рейтинг. 

У додатку база з понад 15 тисячами назвами лікарських препаратів, всі вони взяті з реєстру ГРЛС. Вся інформація про діючу речовину, склад препарату, фармакологічну групу оновлюється в автоматичному режимі та відповідає офіційній.

При перегляді ліків вся історія зберігається і ви можете завжди відслідкувати зміни цін на препарати, які перед цим переглядали.

Знайшовши потрібний лікарський препарат ви зможете прочитати в інструкції таку інформацію:

  • Фармакологічну дію;
  • Спосіб застосування та дози;
  • Побічні дії та протипоказання.

Сторінка додатка «Аналоги ліків, довідник ліків» в маркеті


 

Ще одна стаття про дуже функціональну програму медичного спрямування «Довідник лікаря - МКБ-10, РЛС». Програма орієнтована у першу чергу на лікарів, проте і для медично непідготовленої людини буде цікавою та пізнавальною

Друга програма «Аналоги ліків»

al

Сама назва говорить про функції програмного забезпечення – пошук аналогічних лікарських препаратів на основі діючої речовини.

База досить велика і нараховує понад 11800 препаратів та містить інструкції до них.

Також є описи захворювань та симптоми, які їх супроводжують. Ця ознайомча інформація може бути корисною для загального ознайомлення.

Пошук може відбуватися за типом лікарського засобу: антибіотики, для лікування печінки, гормональні препарати, вітаміни та ін. Можна виконувати пошук за захворюванням: кардіологія, андрологія, захворювання органів дихання і тому подібне.

Для кожного лікарського засобу доступна така інформація як фармакологічна дія, форма випуску, склад, фармакодинаміка та фармакокінетика, показання щодо застосування, протипоказання, побічні дії, передозування та ін.

Додаток працює без мережі, тому може використовуватися незалежно від вашого місцеположення. Проте такий підхід збільшує розмір додатка, що може бути критичним для смартфонів з малим об’ємом пам’яті.

Сторінка додатка «Аналоги ліків» в маркеті