Генератори QR-кодів та їхнє зчитування онлайн

Пропоную вашій увазі хороші онлайн сервіси для генерування QR-кодів, а також сервіси для їхнього зчитування. QR-коди — хороший та швидкий спосіб зашифрувати інформацію, яка із легкістю може бути розшифрована будь-яким мобільним пристроєм. Головне щоб на пристрої був встановлений додаток, який і буде власне зчитувати інформацію, яку містять QR-коди.

Генерування QR-кодів не вимагає спеціальних знань. Більшість сервісів потребує вибрати, яку інформацію додавати: лінк чи звичайний текст. Після цього буде згенерований QR-код у вигляді зображення певного графічного формату (зазвичай це *.jpeg чи *.png). Все, що необхідно — це роздрукувати дане зображення на принтері та вивісити його в потрібному місці. Також зображення із QR-кодом можна помістити на сайті чи блозі або відправити через соціальні сервіси чи інші способи зв’язку.

Найкраще генерувати чорні зображення на білому фоні, тому що вони легше зчитуються. Інші кольори та фони можуть завдати проблем для телефонів, які містять бюджетні камери.

Список сервісів для генерування QR-кодів:

Онлайн сервіси для зчитування QR-кодів: