А Ви використовуєте авторизацію через соціальні мережі?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 [0 Голоса (ів)]

social

Соціальні мережі стійко тримають свою позицію у 21 столітті. У багатьох з них триває стабільне збільшення кількості користувачів. Тому більшість сайтів, сервісів, додатків та інших можливих і неможливих інформаційних ресурсів використовують можливості активації акаунта, надаючи вхід за допомогою однієї з соціальних мереж. Але чи не постраждає від цього звичайний користувач?

Не потрібно зайвий раз нагадувати, що використовуючи вхід на ресурс чи авторизацію в мобільному додатку із даними свого соціального акаунта, ви автоматично передаєте для перших свої дані. Це адреса електронної пошти, надання доступу для публікації записів на стіну та інша інформація. Все залежить від запитуваних дозволів ресурсу або додатка в якому потрібно авторизуватися.

А якщо ваш нововстановлений додаток або вподобаний сайт містять шкідливу інформацію, або додаток являється шкідливим програмним забезпеченням, яке попало на маркет? Про завантаження APK файлів з ненадійних джерел зайвий раз говорити також не приходиться. Вони можуть бути першими у списку додатків, які викрадають особисту інформацію, особливо якщо ви її самостійно надаєте, вводячи дані своєї соціальної мережі.

Авторизація однією із кнопок, які пропонують безліч сайтів дійсно проста. Не потрібно витрачати часу на реєстрацію, підтвердження нового акаунту. І крім вище переліченого, ще є свої плюси: потрібно пам’ятати лише один логін та один пароль, які будуть однаковими для всіх сайтів із підтримкою авторизації за допомогою соціальних кнопок.

А зараз перейдемо до суті статті. Якщо ви все ж таки використовуєте для авторизації дані акаунту соціальної мережі (я також деколи використовую, проте не на всіх сайтах), то попробуйте відкрити після цього сторінку самої мережі (тієї, дані якої вводили для авторизації на сайті).

Ви автоматично відкриєте свій профіль (свою сторінку). І якщо ви вийшли із сайту, на якому авторизувалися із допомогою акаунту Facebook, Instagram чи ще якоїсь соціальної спільноти, то без додаткових дій автоматично увійдете на сторінку того самого Facebook без введення логіну та паролю. Тому будьте уважними, особливо на комп’ютерах, якими користуєтеся не вдома. Обов’язково після виходу із сайту виконайте ще вихід із сторінки соціальної мережі, відкривши перед цим її.

А ще краще не лінуватися та зареєструватися на ресурсі, доступ до контенту якого без реєстрації не отримати. Так ви покращите свою безпеку та не дасте постороннім шансів для доступу до своєї конфіденційної інформації (у даному випадку до профілю соціальної мережі).

Додати коментар