Тип програми: Bootable
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Backup utility - Rescuezilla

Rescuezilla – безкоштовна системна утиліта для резервного копіювання та наступного відновлення даних. Програма вміє створювати образи дисків та розділів й при потребі відновлювати їх.

Повністю сумісна з програмою Clonezilla. Містить графічний інтерфейс, тому розібратися буде нескладно.

Ви зможете створювати резервні копії дисків та розділів, в тому числі системних. Якщо виникнуть проблеми із завантаженням операційної системи, то ви зможете відновити всі дані зі створеного архіву та швидко приступити до роботи.

Програма може створювати резервні копії, в не залежності від операційної системи, яку ви використовуєте. Це може бути Windows, Mac або Linux. Адже Rescuezilla записується на флешку та запускається у власному середовищі (міні-ОС). Підтримується велика кількість файлових систем. Для створення завантажувальної флешки рекомендую використовувати програму Rufus, яку бажано запускати від імені адміністратора.

Особливості програми Rescuezilla:

  • Простий та зрозумілий графічний інтерфейс;
  • Завантаження з USB-накопичувача або CD-ROM;
  • Підтримка Windows, Mac та Linux;
  • Повна сумісність із Clonezilla;
  • Підтримка образів, які створені у таких програмах як VirtualBox, VMWare, Qemu;
  • Підтримка монтування образів та витягнення із них даних;
  • Доступ до мережі інтернет із повноцінним браузером.

Використовуючи інструменти завантажувального носія (утиліту Gparted), можна виконувати операції з розділами диска: змінення розмірів, видалення, переміщення, створення. Також на завантажувальній флешці містяться такі програми як графічний переглядач, утиліта для відновлення даних, текстовий редактор та ін. Сама ж Rescuezilla запускається окремим ярликом.

Для мне особисто розробка сподобалася, зручно працювати в графічному інтерфейсі. Також порадувала можливість використання інтернет-браузера, що дуже корисно при виконанні пошуку для вирішення різних проблем після «поломки» основної ОС. Є файловий менеджер, використовуючи який, можна отримати доступ до будь-якого диска.

Взагалі – перед нами міні-операційна система, яку можна використовувати для простого перегляду веб-сторінок із певною долею анонімності. Всі дані після перезавантаження комп’ютера стираються (так, принаймні, говорить автор).

Однозначно рекомендую для ознайомлення.

Сторінка програми Rescuezilla