Тип: Плагін
Версія Joomla!: Joomla 3+
Ліцензія: Плагін безкоштовний/платний

How to restrict access to part of the article in the Joomla CMS?

Керувати доступом окремо взятої статті нескладно. Але бувають ситуації коли потрібно обмежити доступ лише до частини матеріалу. Я знайшов один плагін, який називається Conditional Content. Поставляється він в безкоштовній та платній версії. Але для більшості користувачів буде достатньо можливостей безкоштовної (для мене, у всякому разі, вистачає).

Інформацію про можливості платної та безкоштовної версії можна прочитати на офіційній сторінці плагіна. Тому перейдемо до налаштувань.

1. Після завантаження потрібно встановити плагін та перейти у менеджер плагінів.

Conditional Content

Примітка. У мене плагін після першого встановлення відмовився працювати. Після видалення та повторного встановлення все запрацювало як потрібно.

2. Вводимо в пошук «Regular Labs» та дивимось чи всі плагіни з такою назвою увімкнені. Якщо ні, то вмикаємо.

3. Відкриваємо «System - Regular Labs - Conditional Content». Тут можна налаштувати деякі параметри. Але я рекомендую нічого на першому етапі не змінювати. Спочатку спробувати чи працює плагін, а тоді вже давати імена для кнопок та вмикати чи вимикати опції.

Conditional Content

4. Ідемо в менеджер матеріалів та створюємо новий. Шукаємо в меню візуального редактора кнопку з назвою «Conditional Content».

Conditional Content

5. Наша мета – отримати теги, які пізніше можна підставляти до будь-якого тексту, який потрібно приховати. Так робота прискорюється в рази.

Натискаємо на неї та налаштовуємо параметри. На вкладці «Вміст» потрібно вибрати умову. Тобто, чи буде контент прихований для певних користувачів чи показаний. Я, для прикладу, виберу «Показати».

Conditional Content

Відкриваємо «Alternative Content» та переводимо перемикач в положення «Да». Знизу в поле пишемо альтернативний контент, який будуть бачити користувачі без доступу до прихованого контенту.

Conditional Content

Відкриваємо вкладку «Умови». Тут їх достатньо. Покажу на прикладі «Груп користувачів». Натискаємо напроти відповідного пункту «Увімкнути». Далі вибираємо «Super Users». Це означає, що матеріал буде бачити лише супер адміністратор (пригадуємо, що ми вибрали «Показати» в попередньому пункті).

Conditional Content

6. Натискаємо зверху форми на кнопку «Вставити».

Conditional Content

 Ось такий код видав плагін:

{show usergrouplevels="Super Users"}{show-else}Матеріал лише для Адміністраторів!{/show}

Приклад для приховування тексту:

{show usergrouplevels="Super Users"}Текст частини статті для супер адміністратора. {show-else}Матеріал лише для Адміністраторів!{/show}

Супер адміністратор побачить (при умові авторизації на фронтальній частині сайту): Текс частини статті для супер адміністратора.

Гості та інші групи користувачів будуть бачити: Матеріал лише для Адміністраторів!

Плагін дуже гнучкий й може при правильних налаштуваннях знайти вихід для будь-якої ситуації. А платна версія ще розширить функціонал.

Таким чином, я опублікував частину контенту, який зможу бачити лише я (якщо сайт керується декількома обліковими записами супер адміністраторів, то вони також його будуть бачити).

Напишіть в коментарях чи знаєте ви схожі плагіни. Можливо, вони менш громіздкі і без проблем виконують поставлене завдання. Я знайшов плагін GuestConten, але в роботі його не перевіряв.

Сторінка плагіна Conditional Content

Сторінка плагіна GuestConten (можливо, хтось захоче перевірити його роботу)