Як вставляти скопійований текст без форматування?

При копіюванні тексту із веб-сторінок, електронних книг (і тому подібне) та вставлянні його в текстові редактори зберігається вихідне форматування. Тобто, ви отримаєте тип, колір, стиль, розмір та інші параметри шрифту й фону як у вихідного джерела (веб-сторінки, книги…). Якщо ви використовуєте декілька джерел, то ваш текст буде складатися з різних стилів. А це погано та неправильно виглядає. Якщо ви пишете реферат або наукову роботу, то такий підхід повністю неприйнятний. Розглянемо, як правильно вставляти скопійований текст без форматування.

Припустимо, що ви скопіювали частину тексту із веб-сторінки. Після цього його потрібно вставити в текстовий редактор Microsoft Office Word.

Спосіб 1.

Натискаємо на маленьку стрілку на іконці «Вставити» (знаходиться в розділі «Основне») та вибираємо значок з літерою А (зберегти лише текст).

Як вставляти скопійований текст без форматування?

Тепер наш текст не має форматування і його можна легко задати при необхідності.

Спосіб 2.

1. Відкриваємо програму «Блокнот» (вона міститься у всіх версіях операційної системи Windows). Вставляємо у неї скопійований тест будь-яким способом (можна комбінацією клавіш Ctr+V).

2. Далі виділяємо увесь текст (можна комбінацією клавіш Ctr+A) та копіюємо його (комбінацією клавіш Ctr+C).

3. Вставляємо скопійований тест в програму Microsoft Office Word будь-яким способом.

Багато хто скаже, що можна «накидати» тексту з різних джерел, а потім просто видалити форматування. Не раджу так робити, тому що бувають ситуації при яких просто неможливо застосувати потрібне форматування при такому підході. Краще вставляти текст без формату, а вже потім його задавати. Якщо необхідно вставляти зображення, то їх краще завантажити окремо, а потім додати до редактора.

Вас може зацікавити стаття: «Як видалити зайві пробіли з тексту в редакторі Microsoft Office Word» та програма «PureText (копіюємо тільки текст)»

Відео: "Як вставити неформатований текст в текстовий редактор Microsoft Office Word?"

Дивитись відео