Безкоштовні VPN для анонімності в мережі та інших функцій

Мережі VPN (віртуальні приватні мережі) досить поширені в сучасному світі адже вся незахищена інформація у звичайних мережах може передаватися третім сторонам без нашого відома. Тому замість передачі інформації через незахищені канали зв’язку створюється віртуальний тунель у якому вся передавана інформація шифрується і закрита від сторонніх користувачів. Для роботи VPN  потрібна програма клієнт, яка встановлюється на комп’ютері користувача та сервер. Саме між клієнтом і сервером створюється захищений тунель по якому передається інформація, яка шифрується. При відкриванні інтернет сторінок відбувається передавання даних між комп’ютером користувача та інтернет сайтами чи сервісами до яких користувач надсилає запит. Саме ця двостороння інформація шифрується при проходженні через віртуальну мережу. Підключаючись через VPN ваш реальний IP адрес замінюється IP адресом VPN сервера. Так що, про вас ніхто ніколи нічого не дізнається, ви будете перебувати у режимі інкогніто.

Послуги VPN пропонують багато сервісів, які можуть бути безкоштовними, платними чи безкоштовними із певними обмеженнями. До того ж скористатися послугами VPN можна по різному. Одним із способів буде встановлення програмного забезпечення, іншим — доповнень для браузерів або ж потрібно підключитися до віртуальної мережі можливостями самої операційної системи.

Але потрібно пам’ятати, що і віртуальні мережі можуть стати причиною втрати інформації, особливо якщо розробник програмного забезпечення маловідомий. Тому в першу чергу потрібно вибирати постачальника із хорошою репутацією. А такі зазвичай коштують грошей. Якщо ніякої важливої інформації передавати не потрібно, а лише наприклад, зайти на улюблений сайт із іншої країни (під час відпустки чи з інших причин) де даний сайт заборонений, то можна скористатися безкоштовними програмами, що пропонують послуги VPN.

Розглянемо декілька безкоштовних програм та додатків для браузерів 

ZenMate VPN

zenmate

ZenMate VPN — один із найкращих рішень даного класу послуг. Існує платна підписка але і безкоштовних можливостей для вирішення найнеобхідніших завдань буде повністю достатньо. Ви з легкістю зміните свою IP адресу та забудете про регіональні обмеження. Всі дані шифруються, а тому можна бути впевненим про безпеку онлайн платежів та інших ризикових операцій. Інформація, яку збирають про нас комерційні компанії не зберігається і не може бути ними використана у рекламних цілях. Повна анонімність у всесвітній павутині — це ZenMate VPN.

ZenMate VPN доступний для комп’ютера у вигляді програми (підтримуються операційна система Windows та OS X), як додаток для операційної системи Android/iOS та як плагін для браузерів (Chrome, Firefox, Opera). Перевага плагіна для браузера очевидна — шифруються лише дані під час запуску браузера із встановленим доповненням, а в інших програмах та браузерах — ні.

Офіційний сайт ZenMate VPN

 

Hola Free VPN Proxy

Hola Free VPN Proxy

Другий сервіс Hola Free VPN Proxy, який надає на безкоштовній основі необмежений VPN доступ. Hola являється одноранговою мережею VPN у якій користувачі допомагають один одному. Коли комп’ютер простоює ви автоматично надаєте ресурси свого ПК для розпорядження. Це і є оплата за безкоштовність. Можна зняти дану нав’язливу функцію купивши преміум акаунт.

Офіційний сайт Hola
Hola VPN для Google Chrome
Hola VPN для Opera
Hola VPN для Android

Opera VPN

OperaVPN

В даному випадку нічого, крім самого браузера встановлювати не потрібно. VPN сервіс вбудований у браузер — його потрібно лише активувати. Для цього ідемо в Налаштування → Безпека → Увімкнути VPN.
Після даних маніпуляцій біля адресної стрічки появиться відповідна кнопка із можливістю вибору країни для підміни. Таким чином використовуючи браузер у публічних мережах можна увімкнути VPN та захистити себе від кражі особистих даних.

OperaVPN

Сторінка Opera VPN

Tor Browser

Tor Browser

Із безкоштовних VPN не можна не згадати про анонімайзер Tor. Завантаживши Tor Browser ніякого додаткового програмного забезпечення не потрібно. Всі необхідні інструменти вже вбудовані у браузер. Tor Browser — портативний — завантажуємо та розпаковуємо на жорсткий диск чи флешку, запускаємо і можна анонімно мандрувати просторами всесвітньої павутини. При переході на сторінку програми завантажуйте браузер із потрібною локалізацією, яка доступна із списку мов, інакше отримаєте англомовну версію.

Сторінка Tor Browser

Touch VPN

Touch VPN

Також популярним VPN-проксі є Touch VPN. Сервіс безкоштовний, без обмежень та за словами розробників безпечний. Для безпеки використовується стійке SSL-шифрування. Вибирайте будь-яку із 19 країн та перебувайте в інтернеті анонімно із безпечно.

Офіційний сайт Touch VPN

Ще одним із способів анонімного серфінгу в інтернеті є анонімайзери. Потрібно лише ввести в пошуковий запит слово анонімайзер і вибрати працюючий із списку.

Із мінусів VPN можна назвати кражу інформації при недобросовісних постачальниках, а також суттєве зменшення швидкості інтернету, яке особливо помітне на широкосмуговому доступі. Також при використанні безкоштовних послуг  VPN можливі перебої в роботі, падіння швидкості та інші ситуації.