Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 5.1 і вище
Ліцензія: Безкоштовна/платна
Мова інтерфейсу: Англійська

Webcam from smartphone

Вже не раз розповідалося проте, як перетворити свій смартфон на веб-камеру для комп’ютера. У більшості випадків потрібно встановити спеціальну програму на комп’ютер та на телефон. Далі виконати з’єднання. Сьогодні пропоную познайомитися зі ще однією програмою, яка може реалізувати трансляцію із камери телефона на комп’ютер. Це додаток Iriun 4K Webcam for PC and Mac. Розробники говорять, що після всіх налаштувань ваш телефон перетвориться у безпровідну камеру, яку можна буде використовувати у програмах для спілкування.

Із назви зрозуміло, що програма може взаємодіяти із комп’ютерами під керуванням Windows та Mac.

Як використовувати?

Обов’язково ваш телефон та комп’ютер мають бути під’єднані до однієї Wi-Fi мережі. Можна також використовувати з’єднання через USB-кабель (бажано оригінальний).

1. Встановити програму на комп’ютер, попереднього завантаживши інсталятор із сайту автора.

2. Встановити додаток на смартфон із маркета та запустити. Дати всі дозволи, які будуть запитуватися. Це доступ до камери телефону та мікрофона.

3. Запустити сервер на комп’ютері.

4. Телефон має автоматично знайти комп’ютер та під’єднатися. У мене програма швидко з’єдналася без зайвих запитань, що реально сподобалось.

Скриншот із комп’ютера:

Webcam from smartphone

5. Відкрити програму на комп’ютері, яку ви використовуєте для спілкування (наприклад, Viber) та в налаштуваннях вибрати у якості джерела відео та звуку програму Iriun 4K Webcam.

Схожа стаття: «Телефон в якості вебкамери»

Знизу на скриншоті видно як потрібно налаштувати програму Viber для використання камери телефону у якості джерела.

Iriun

Сторінка програми Iriun 4K Webcam



Сторінка програми в маркеті



Сторінка програми в App Store