Автор створено

Скопіювати текст можна не у всіх програмах. Це легко зробити в текстових редакторах та браузерах. А в деяких додатках текст виглядає як картинка. Щоб виділити та скопіювати текст з додатків потрібно:

1. Завантажити та встановити програму Universal Copy з маркету.

2. Відкрити її. Буде показана коротка інструкція користувача. На одному з пунктів (у мене він був 2-й по рахунку) потрібно відкрити сторінку налаштувань спеціальних можливостей. Для цього потрібно натиснути на кнопку «Активировать». Далі «Установленные службы» → «Universal Copy».

3. Після цього потрібно перевести перемикачі напроти «Выключено» та «Ярлык Universal Copy» у положення включено та у вікні, яке відкриється, натиснути на кнопку «Разрешить».

4. Іконка програми повинна з’явитися в панелі сповіщень. В моєму випадку її потрібно було активувати вручну. Для цього потрібно зайти в налаштування значків (три крапки → «Изменить кнопки»).

5. Далі потрібно просто перетягнути кнопку «Режим копирования» до активних кнопок на панелі сповіщень (неактивні кнопки зазвичай мають сіре забарвлення).

6. Для копіювання тексту потрібно відкрити програму з якої його власне потрібно скопіювати. У мене для прикладу взятий додаток з маркету (маркет поводить себе незрозуміло, з опису одних додатків текст копіюється без проблем, а з інших ні). Потрібно відкрити панель сповіщень та натиснути на щойно додану кнопку («Режим копирования»). На екрані появиться рамка. Тепер можна вибирати будь-який текст та копіювати його або просто відправляти в потрібні програми.

Примітка. Приклад показаний на телефоні Samsung Galaxy M31s 6/128GB. У зв’язку з різними оболонками та версіями операційних систем у вас налаштування будуть відрізнятися, проте матимуть схожість.

Аналоги для операційної системи Windows: Textify та Get Window text

Особисто я користуються іншим способом. Для цього в системі має бути встановлений «Об’єктив» (Google Lens) від компанії Google.

Роблю скриншот екрану з текстом, який для мене потрібний. Далі відкриваю Google Lens та відкриваю зроблений скриншот. Залишається лише вибрати увесь текст або лише той, що цікавить та відправити в перекладач, скопіювати та ін.