Автор створено

Повне блокування рекламних оголошень можна реалізувати, встановивши додаток AdGuard. Програма відмінно зарекомендувала себе як універсальний блокувальник реклами не лише в браузерах, а й в усіх додатках. Всі параметри гнучко налаштовуються. Хоча більшість функцій доступні в платній версії AdGuard. Рекламу можна заблокувати, не встановлюючи жодного додатка. Як саме це реалізувати – читайте далі.

Мова піде про DNS сервер. Можна використати DNS того ж AdGuard, або інший альтернативний варіант.

Реклама в браузері Google Chrome блокується повністю. На інших браузерах не перевіряв.

Приклад налаштування DNS-сервера на телефоні Samsung Galaxy:

1. Відкрийте налаштування (значок шестерні). Далі «Подключения» → «Другие настройки» → «Персональный DNS-сервер». Потрібно поставити перемикач напроти «Имя провайдера персонального DNS-сервера» в положення «увімкнено» та вписати одну із адрес:

dns.com.one
dns.adguard.com

2. Зберегти налаштування та перезавантажити смартфон (іноді налаштування застосовуються без перезавантаження).

Приклад налаштування DNS-сервера на телефоні з «чистою» ОС Андроїд 10:

1. Відкрийте налаштування (значок шестерні). Далі «Сеть и интернет» → «Дополнительно» → «Персональный DNS-сервер». Потрібно поставити перемикач напроти «Имя поставщика персонального DNS-сервера» в положення «увімкнено» та вписати одну із адрес:

dns.com.one
dns.adguard.com

2. Зберегти налаштування та перезавантажити смартфон (іноді налаштування застосовуються без перезавантаження).

Реклама в браузері буде блокуватись і не потрібно встановлювати додатків та слідкувати за тим чи ввімкнені вони чи ні.

Інформація. На багатьох телефонах та деяких комп’ютерах мною було помічено, що програма AdGuard з часом (іноді зразу після встановлення) спричиняє відсутність інтернету. Враховуйте таку особливість при виникненні помилок.

Мінус. Рекламні блоки блокуються, але на деяких сайтах замість них буде показана «пуста» область (область в якій мала б міститися реклама). Якщо для вас це не критично, то можете сміливо використовувати даний спосіб.