Автор створено

Ера гонитв за тонкими, гнучкими та швидкими мобільними супутниками людини продовжується. Телефон Huawei Mate X має бути найтоншим та найшвидшим смартфоном із підтримкою 5G.

На відміну від Samsung Galaxy Fold у Huawei Mate X буде використовуватися дисплей, який розміщуватиметься на зовнішній стороні корпусу у складеному стані. А так – все той же смартфон у режимі телефона та планшета. Розширення розгорнутого у планшет Huawei Mate X становитиме 2480×2200 при 8 дюймах по діагоналі.

При перетворенні в телефон можна працювати із двома окремими дисплеями.

Основний (із лицьової сторони) екран матиме розширення 2480×1148 пікселів та 6,6 дюймів діагональ, а співвідношення сторін становитиме 19,5:9. Другий дисплей матиме 6,38 дюйми та розширення 2480х892 пікселі.

На задній стороні буде розміщена основна потрійна камера. Тому камеру можна буде використовувати для зйомки автопортретів. Її параметри поки що невідомі.

Компанія стверджує, що їхній гнучкий смартфон/планшет буде найтоншим, його товщина у складеному стані становитиме всього 11 мм. Грані в закритому стані розміщуватимуться одна напроти одної, що візуально більш краще виглядає (на мою думку).

Перетворивши смартфон у планшет матимемо товщину 5,4 мм. Одна сторона корпусу матиме підвищення, саме там буде розміщена камера із датчиками.

Батарея буде мати потужність 4500 мАгод, а заряджання буде можливе за допомогою кабеля USB-C, роз'єм якого розміщений із нижньої сторони виступаючої частини корпусу.

Сканер відбитків пальців також інтегрований у даний блок. Він також виконуватиме функцію кнопки вимкнення. Одна кнопка для увімкнення/вимкнення та розблокування.

Технологія швидкого заряджання (SuperCharge) повністю підтримується та має потужність 55 Вт. За 30 хвилин смартфон заряджається на 85%, тому він являється найшвидше заряджаючимся смартфоном.

Підтримка 5G гарантується модемом власного виробництва – Huawei Baolong 5000. І знову компанія Huawei заявляє, що модель являється найшвидшим 5G смартфоном із швидкістю завантаження до 4,6 Гбіт/с.

Процесором для смартфона буде Kirin 980, оперативки буде цілих 8 ГБ, вбудованої флеш пам’яті – 512 ГБ. Підтримуватиме карти пам’яті формату nanoSD.

Продаватися модель буде приблизно в середині 2019 за смішною ціною: 2600$ :)