Автор створено

Я вже протестував багато зарядних пристроїв, які працюють від прикурювача і можу зробити деякі висновки та рекомендації. Скажу зразу, що не варто купувати безіменні заряді пристрої. Нічого хорошого з цього не вийде і в кращому випадку вони просто згорять.

Серед протестованих можна сміливо купувати зарядні пристрої від фірми Baseus. Це відомий виробник, продукція якого успішно продається не лише на торговій площадці AliExpress, а й за її межами. Зарядне на 30 ват можна купити за 2 долари. За 60-120 ват потрібно виложити більше. Підтримуються різні протоколи швидкого заряджання. Зарядні пристрої точно видають заявлену виробником потужність. Розпізнавання типу смартфона відбувається автоматично і відповідно, підбирається найкращий варіант заряджання. Орієнтовані такі зарядні пристрої на номінальну напругу 12-24 вольти.

Сторінка Baseus

{QRCODE}https://shopnow.pub/redirect/cpa/o/rt813azr9kkasds990pptfxk38dxh87i/{/QRCODE}

 

 

Другий виробник – Toocki. Практично такий же функціонал та приблизна вартість продуктів. Цікавою особливістю є варіант зарядного пристрою в прозорому корпусі.

Сторінка Toocki

{QRCODE}https://shopnow.pub/redirect/cpa/o/rt815m74jzyt48k4wsp9omkxwu70iun8/{/QRCODE}

Третій виробник – Essager. Також пропонує мініатюрні зарядні пристрої в алюмінієвому копусі різної потужності. Працюють без нарікань та підтримують протоколи швидкого заряджання.

Сторінка Essager

{QRCODE}https://shopnow.pub/redirect/cpa/o/rt817t3dmoauhg50q7a5ap9z6173n2fy/{/QRCODE}

 

Четвертий виробник – Elough. Продукти також непоганої якості, багато хороших відгуків від покупців.

Сторінка Elough

{QRCODE}https://shopnow.pub/redirect/cpa/o/rt819ps3k33jsdcs568620z3wxh0tvpr/{/QRCODE}

 

При виборі звертайте увагу на комплектацію. Існують варіанти з одним або двома портами USB Type-A, а також комбіновані – USB Type-A/USB Type-C. Одні варіанти підтримують швидке заряджання, інші – ні. Потужність також може бути різною. Я дав посилання на найдешевші варіанти. Можна відкрити сторінку продавця та вибрати більш потужні.

Використовую я такі зарядні пристрої в сонячній енергетиці. Відповідно вони працюють від LiFePO4 акумуляторів з максимальною напругою 14.4 та 28.8 вольта.

Такі зарядні можна підключити до будь-якого DC блока живлення з напругою 12-24 вольти та отримати зарядний пристрій з підтримкою протоколів швидкого заряджання.

Вище перераховані зарядні пристрої поки що працюють, деякі по декілька років. А от із невідомими брендами ситуація склалась не так добре. Зарядний пристрій, який розрахований на напругу 12-36 вольт також працював 2 роки без яких-небудь проблем. Але після підключення до акумулятора з максимальною напругою 28.8 вольта згорів, задимівши всю кімнату. Добре, що хоч телефон залишився цілий, мабуть, я вчасно помітив дим та відключив його.