Тип програми: Інсталятор/Portable
Підтримувані ОС: Windows Vista/7/8/10 (32/64 bits)
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Free uninstaller - HiBit Uninstaller

Вже ні для кого не секрет, що після видалення за допомогою інструментів операційної системи Windows, або власними деінсталяторами, більшість програм та ігор залишають ще досить значну кількість файлів та записів в реєстрі. У кінцевому етапі такі зайві файли та записи можуть сповільнювати роботу ОС та призводити до різного роду помилок.

Для повного видалення всіх елементів, які можуть залишатися після деінсталяції програмного забезпечення, потрібно використовувати відповідні інструменти, які розповсюджуються найчастіше на платній основі. Але програма HiBit Uninstaller яскравий виняток.

Завантажити утиліту можна з офіційного сайту у вигляді інсталятора, або як портативну версію. HiBit Uninstaller просканує наявне програмне забезпечення та покаже список. Можна відмічати та видаляти програми від яких ви хочете позбутися. Для цього потрібно викликати контекстне меню на вибраній програмі та вибрати «Деинсталлировать выбранные».

HiBit Uninstaller

Якщо ви хочете себе перестрахувати, то відмітьте у відкритому вікні опцію «Создание точки восстановления». Так при виникненні якихось проблем можна завжди повернутися до робочого стану засобами ОС. Коли будете готові – можна натискати «Старт». Запуститься стандартний деінсталятор. Слідуйте інструкції щодо видалення. Після завершення роботи стандартного деінсталятора ви побачите замість кнопки «Старт» кнопку «Сканировать». Потрібно натиснути на неї.

HiBit Uninstaller

HiBit Uninstaller

Після сканування програма покаже результат роботи. На скриншоті знизу видно, що залишилися записи в реєстрі (також можуть бути теки та файли). Можна погодитися з програмою або внести власні корективи. Бажано залишити прапорець напроти «Создать резервную копию (только реестр)». Після натискання кнопки «Завершить» всі записи будуть видалені, а також відкриється вікно зі звітом.

HiBit Uninstaller

Але найкращий результат такі програми показують якщо проводити моніторинг встановлення. Для цього потрібно відкрити «Инструменты» → «Мониторинг установки».

HiBit Uninstaller

Відкриється вікно у яке потрібно перетягнути файл для встановлення програми та встановити її звичайним способом. Спочатку HiBit Uninstaller створить перший знімок для того щоб мати із чим порівнювати результат встановлення.

HiBit Uninstaller

Зверніть увагу, що потрібно встановити лише перетягнуту у вікно HiBit Uninstaller програму та не встановлювати інші й не проводити взагалі під час процесу відслідковування ніяких операцій. Після встановлення бажано відкрити програму та закрити. А лише потім натискати на кнопку «Установка завершена».

HiBit Uninstaller

Буде проведене завершальне сканування на внесені зміни. Після завершення потрібно натиснути на кнопку «Завершение».

HiBit Uninstaller

Напроти відстежених додатків показується значок ока.

HiBit Uninstaller

Видаляються відстежені програми аналогічно, проте очищення буде набагато ефективнішим.

Крім видалення програм, HiBit Uninstaller може беззворотно видаляти файли, очищувати реєстр та видаляти непотрібні файли, видаляти розширення браузерів, видаляти пусті теки, ремонтувати ярлики, керувати автозавантаженням та процесами в системі, службами Windows, контекстним меню та ін.

Думаю, що функцій як на безкоштовну програму, більш ніж достатньо.

Сторінка утиліти HiBit Uninstaller