Автор створено

Запустити певні програми з правами адміністратора (обрані наперед адміністратором) з облікового запису користувача (без адміністративних прав) можна за допомогою безкоштовної та портативної утиліти RunAsTool.

1. Спочатку утиліту потрібно завантажити та розпакувати у зручне місце на диску.

2. Запустити файл RunAsTool_x64, якщо ви використовуєте 64-бітну операційну систему, або RunAsTool – якщо 32-бітну.

3. Вибрати зі списку обліковий запис адміністратора та ввести свій поточний пароль. Після цього відкриється основний інтерфейс програми. Можна простим перетягуванням миші, або через «Файл» → «Добавить файл» додавати програми (можна через ярлики).

4. В налаштуваннях вибрати опції: від імені якого облікового запису буде запускатися програма, чи будуть показні вікна, можна увімкнути опцію на перевірку розміру файлу та ін.

5. Після налаштувань рекомендую створити ярлик на робочому столі: «Опции» → «Создать ярлык для рабочего стола».

6. Користувач без адміністраторських прав входить у свій обліковий запис та запускає RunAsTool. І всі програми, які були додані від імені адміністратора та для яких в налаштуваннях прописаний запуск від імені адміністратора можуть бути запущені з такими правами. Список можна редагувати, відкривши «Файл» → «Запуск Режима редактирования» та ввівши пароль адміністратора.

Програма працює. Перевірено особисто.

Таким чином, дана утиліта дозволяє для облікових записів без адміністративних прав вибірково надавати можливість запускати певні програми з правами адміністратора. У деяких випадках така опція може являтися необхідністю.

Підтримується робота з командним рядком.

Сторінка утиліти RunAsTool