Автор створено

Компанія Google представила новий та корисний додаток, який допоможе зекономити мобільний трафік. Додаток Datally призваний показати куди діваються ваші мегабайти. Програма покаже, які застосунки використовують найбільше трафіку, час, у який збільшується його споживання. Також Datally порекомендує способи економії, виходячи із активності користувачів і покаже найближчі Wi-Fi мережі до яких можна підключитися.

Саме радикальне рішення пропонує велика кнопка, яка закриє всі фонові процеси, що використовують інтернет, єдиним споживачем трафіку в такому режимі буде додаток, який безпосередньо активний у даний момент на екрані. При потребі можна налаштувати вибіркове блокування трафіку окремо для кожного застосунка. Інформацію про всі прийняті та передані мегабайти можна вивести поверх всіх вікон у вигляді невеличкого повідомлення.

Практично всі функції, які пропонує додаток можна знайти у системі андроїд вашого пристрою. Але даний додаток показує дані та дозволяє керувати всіма параметрами у більш наглядній формі. Тому для багатьох користувачів він може бути досить корисним та затребуваним. Крім того, багато виробників можуть докорінно змінювати операційну систему на свій розсуд. І в такому випадку деякі функції можуть бути просто недоступні.

Додаток випущений з ініціативою «Наступний мільярд користувачів» (Next Billion Users). Дана ініціатива призвана зробити продукти пошукового гіганта більш зручними та корисними у країнах, в яких спостерігається обмеження по мобільних мережах, а користувачі мають апарати початкового цінового рівня. Тому в операційній компанія оптимізує такі параметри як пам’ять, вимоги до накопичувача та використання трафіку. Ось чому розмір програми невеликий та складає 6 мегабайтів.

Тестування додатка відбувалося на Філіппінах. Додаток став хітом серед місцевих та дозволив в середньому економити до 30% мобільного трафіка. В даний час застосунок доступний для всіх.

Google Play

{QRCODE}https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.freighter&hl=ru{/QRCODE}