Автор створено

Даний модуль з легкістю замінить ваше стандартне меню та додасть нові функції і ефектну анімацію. Меню легко налаштовується, має декілька тем, ефектів анімації, прекрасно відображається на екранах мобільних пристроїв.

Для встановлення перетягуємо архів у вікно встановлення Joomla! (Розширення → Менеджер розширень → Встановлення). У нас одночасно встановиться пакет із плагіна та модулів (звичайного та мобільного).

Далі переходимо у менеджер плагінів (Розширення → Плагіни) та перевіряємо чи увімкнутий плагін «DJ-MegaMenu system plugin», якщо ні, то вмикаємо його.

Після цього переходимо в модулі (Розширення → Модулі). Бачимо наш модуль «DJ-MegaMenu» та мобільний модуль «DJ-MegaMenu - Mobile Menu Button». Якщо модуль відсутній, то у менеджері модулів натискаємо Створити → DJ-MegaMenu.

Відриваємо модуль «DJ-MegaMenu» та переводимо його стан в «Опубліковано», а також вибираємо позицію для нього у своєму шаблоні.

Якщо у вас більше 1 меню — також потрібно вказати, яке меню буде відображатися модулем «DJ-MegaMenu». Вибрати меню можна напроти тексту «Menu Name», що знаходиться у вкладці «Модуль».

Готово. Модуль повинен запрацювати. Всі інші налаштування підбирайте опціонально у відповідності до ваших уподобань та стилів шаблону.

Вмикаємо відображення модуля на потрібних (чи всіх) сторінках сайту. Для цього на вкладці «Прив’язка до пунктів меню» вибираємо потрібну опцію.

Результат на фронтальній сторінці сайту:

Відео по встановленні та налаштуванні модуля DJ-MegaMenu:

Дивитись відео

Також в менеджері модулів з’явився ще один модуль, про який ми згадували на початку статті. Даний модуль (DJ-MegaMenu - Mobile Menu Button) являє собою мобільне меню та призначений для відображення на мобільних пристроях. Для цього ваш шаблон має підтримувати мобільну версію і мати позицію для відображення мобільного меню. Можливе також використання і компонента для створення мобільної версії сайту, наприклад Mobile Joomla!. Даний компонент дозволить в пару кліків створити мобільну версію сайту із додатковими позиціями для відображення модулів, наприклад мобільного меню.

Модуль DJ-MegaMenu має велику кількість налаштувань. І якщо ви всерйоз ним зацікавилися, то на офіційному сайті доступна детальна документація.

Сайт розробників DJ-MegaMenu