Автор створено

Фонові програми можуть значно навантажувати комп’ютер та зменшувати час автономної роботи від батареї. Таких програм може бути досить багато, все залежить від того, скільки їх було передвстановлено та скільки інсталювали ви. Але їх можна дуже легко вимкнути. Мова піде про програми, які інстальовані із Microsoft Store.

1. Для цього потрібно відкрити налаштування. Це можна зробити натисканням на значок сповіщень та вибором команди «Все параметры» (можна натисканням на комбінацію клавіш Win1 + I).

2. Далі потрібно вибрати «Конфиденциальность».

3. У розділі «Разрешения приложений» знайти з лівого боку «Фоновые приложения» та вибрати їх.

4. Далі потрібно перевести перемикач у положення вимкнуто під текстом «Разрешить приложениям работать в фоновом режиме». Ця команда вимкне всі фонові додатки. Якщо ви хочете вимкнути їх вибірково, то потрібно знизу вибрати конкретні програми для вимкнення.  

Зверніть увагу на те, що після вимкнення фонової роботи програм вони не будуть показувати сповіщення, проводити синхронізацію та виконувати свої звичні функції до тих пір, поки ви їх не запустите вручну.

Спосіб 2

1. Потрібно використати редактор локальної групової політики. Для цього необхідно відкрити меню «Виконати» (натиснути на комбінацію клавіш Win + R). Тоді ввести команду «gpedit.msc» та натиснути на кнопку «Ок».

2. Знайти розділ «Конфигурация компьютера → Административные шаблоны → Компоненты Windows → Конфиденциальность приложения».

3. Потрібно знайти параметр «Разрешить приложениям для Windows работать фоновом режиме» та двічі клацнути по ньому. Відкриється вікно у якому потрібно вибрати «Включено». Знизу під «По умолчанию для всех приложений» потрібно вибрати «Запретить принудительно» та зберегти зміни, натиснувши на кнопку «Ок».

Примітка 1. Win – це клавіша на якій зображений значок Windows.

Відео: "Як вимкнути фонові програми в середовищі ОС Windows 10?"