Автор створено

Керувати віддалено своїм комп’ютером можна абсолютно безкоштовно. Для цього потрібно завантажити програму UltraVNC із офіційного сайту.

Встановлюємо UltraVNC Server на комп’ютер, яким плануємо керувати. Для цього:

1. Запускаємо завантажений із офіційного сайту файл UltraVNC. Далі під час встановлення вибираємо UltraVNC Server, а з решти знімаємо прапорці.

Для русифікації потрібно завантажити файли локалізації. В архіві із програмою буде дві папки: мовні пакети для сервера (translated_server) та мовні пакети для Viewer (translated_viewers). Щоб русифікувати програму (на прикладі сервера) потрібно файл russian.dll  із папки translated_server скопіювати у папку із встановленою програмою (за умовчанням це папка C:\Program Files\uvnc bvba\UltraVNC. Після цього потрібно файл russian.dll перейменувати у vnclang_server.dll. Тоді перезапустити програму.

2. Запускаємо програму.

3. Заходимо в налаштування для адміністратора та вводимо пароль, щоб захистити себе від несанкціонованого доступу. Зберігаємо налаштування.

Скриншоти встановлення та налаштування:

4. Встановлюємо UltraVNC Viewer на комп’ютер, телефон, планшет… Покажу на прикладі планшета.

Для того аби дізнатися про свій IP потрібно зайти в: Панель управления → Сеть и Интернет → Центр управления сетями и общим доступом → Изменение параметров адаптера. Далі викликати контекстне меню на своєму з’єднанні (Wi-Fi, Ethernet) → Состояние → та натиснути на «Сведения…». У вікні, яке відкриється можна буде побачити свій IP.

Скриншоти:

Для керування потрібно встановити клієнта, який називається UltraVNC Viewer. Дана програма може бути встановлена із того ж інсталяційного пакету, що і сервер. Просто під час встановлення потрібно зняти прапорець із непотрібних утиліт, а залишити лише Viewer.

Для операційної андроїд знайти клієнта для керування зовсім нескладно. Досить в маркеті ввести в пошук UltraVNC. Так як це відкрита та безкоштовна програма, то рішень для керування вдосталь. Мені сподобалась програма bVNC.

{QRCODE}https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iiordanov.freebVNC&hl=uk{/QRCODE}

6. Встановлюємо bVNC.

7. Відкриваємо та вводимо IP адресу та пароль, який ми задали в програмі UltraVNC Server. Після цього натискаємо «Подключиться»

8. Готово. Все повинне працювати.

Існує платна програма Remote Ripple PRO, яка також без проблем працює. Просто вводимо IP адресу та пароль і виконуємо з’єднання. Панель керування комп’ютером досить зручна.

{QRCODE}https://play.google.com/store/apps/details?id=com.glavsoft.rrviewerpro&hl=ru{/QRCODE}

Дивимось скриншоти:

Зверніть увагу! Дані налаштування будуть працювати лише у випадку якщо всі пристрої підключені до однієї мережі (через мережу інтернет працювати не буде!).