Автор створено

В багатьох виникає запитання «Як в Android поставити пароль на додаток?» І не спроста. Наприклад, такі програми як банківські додатки, месенджери та інші програми, які містять важливу інформацію повинні бути додатково захищені. Розглянемо спосіб блокування додатків в ОС Андроїд.

Звичайно, від сторонніх очей та рук можна добре захиститися за допомогою паролю, графічного ключа чи іншим способом, що дозволяє ваш апарат та операційна складова. Але свій смартфон ви можете давати в користування на деякий час дітям, друзям і так далі. Тому потрібно додатково захистити додатки, які мають особисту важливу інформацію або ті, які можуть нести певну небезпеку при неправильному користуванні, наприклад, небезпеку розпрощатися із грошима в якомусь мобільному банківському додатку.

Якщо у вас блокування реалізоване на рівні смартфону — для вас повезло і ставити сторонні програми не обов’язково, крім випадків коли потрібний більший функціонал.

Ось як знайти дану функцію в смартфоні Lenovo K6 (для прикладу):

Заходимо в налаштування (значок шестерні) та переходимо у пункт «Безпека», тоді «Блокування додатків». Система попросить підтвердити пін-код, вводимо його та попадаємо у список додатків.


 

Щоб заблокувати додаток потрібно просто перевести перемикач у положення «Увімкнено».

Після цього значки заблокованих додатків будуть мати іконку замка та при запуску потрібно буде вводити пароль.

Мінуси даного способу хіба що у відсутності можливості поставити окремий пароль на додатки, а не використовувати системний.

Є невеличкі налаштування (скриншот знизу). Можна вмикати чи вимикати розблокування відбитком пальця, показувати чи не показувати іконку блокування та налаштувати умову, при якій буде відбуватися блокування.

Якщо ваш смартфон не підтримує вбудовану функцію блокування додатків (або вам не вистачає можливостей) — можна встановити одну із провірених та надійних програм:

CM Locker

Smart AppLock

Порада. Не експериментуйте із додатками такого роду. Краще встановлюйте дійсно надійні і перевірені часом програми аби через неправильну роботу не виникли проблеми.

Деякі функції таких додатків:

  • Можливість блокування додатків за допомогою паролю чи графічного ключа;
  • Фотографування людини, яка пробує розблокувати ваш смартфон (у випадку введення невірного паролю) із подальшим відсиланням фото на ваш електронний адрес;
  • Встановлення окремих паролів на різні додатки;
  • Підтримка графічних ключів;
  • Можливість блокування за часом;
  • Блокування орієнтації екрана;
  • Блокування вхідних та вихідних викликів;
  • Білий список Wi-Fi;
  • Блокування передачі даних 3G;
  • Віддалене блокування за допомогою SMS ключовим словом;
  • Індивідуальні налаштування (кольорові фони, теми та ін.);
  • Та багато іншого.

В налаштуваннях програм такого роду обов’язково вказуйте діючу електронну адресу, на випадок якщо забудете пароль та потрібно буде його відновити.

Також зверніть увагу на рекламу в додатках, яка може відігнати всю охоту від захисту.

 

Google Play CM Locker

{QRCODE}https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cmcm.locker{/QRCODE}


Google Play Smart AppLock

{QRCODE}https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sp.protector.free{/QRCODE}