Автор створено

Не так давно відбулася презентація розумного браслета від китайського технологічного гіганта. Браслет пропонується по низькій ціні, має ряд інновацій, захист від води, кольоровий дисплей, довгий час автономної роботи та багато чого ще. Читаємо далі.

Новинка має AMOLED-екран розміром 0,95-дюймів. Розширення екрана становить 240х120 пікселів (282 ppi), а зовні екран захищає закалене 2,5D-скло.

Персоналізувати браслет та виділити себе серед інших не буде проблемою, адже компанія пропонує велику різноманітність циферблатів та кольорових ремінців.

Керування браслетом здійснюється лише однією сенсорною кнопкою, яка вирізняється округлою окантовкою та добре помітна на екрані.

Honor Band 5 перший браслет копанії, який має функцію відслідковування рівня кисню в крові. Виробник говорить, що норма даної величини становить 90-100%. При падіння показника від 89% до 70%, говорить про те, що потрібний відпочинок від активних занять. Якщо показник падає нижче 70% – потрібно звернутися до лікаря.

Фахівці дочірнього підрозділу Huawei застосували можливості штучного інтелекту, який проводить моніторинг серцевої активності із точністю до 97,8% та 24/7. Таку точність серцевого ритму дає фірмовий алгоритм на базі штучного інтелекту.

Технологія Huawei TruSleep 2.0 дає змогу відслідковувати стадії та якість сну, хоча це не новинка і така ж функція присутня у більш старіших моделях.

Звичайно, у першу чергу – це спортивний гаджет і в ньому присутні десять спортивних режимів. Це біг на вулиці та у закритому приміщенні, плавання, їзда на велосипеді та ін.  

Honor Band 5 виконаний у корпусі, який захищає його від води та який витримує тиск у 5 атмосфер. Тобто, його можна використовувати у басейні, пірнати на глибину до 50 метрів.  

Окремо хотілося б відмітити можливість керування, використовуючи даний браслет, функціями телефону: можна шукати смартфон у випадку його втрати (коли він неподалік, а ви не можете його побачити), керування камерою, перегляд вхідних дзвінків та повідомлень та ін. Дорожча версія має модуль NFC.

У Китаї новинка буде коштувати  $27 без NFC та $32 із ним.

В Росії новинка повинна появитися у офіційному магазині (можна підписатися на новини та дізнатися одним із перших про надходження в продаж).

На китайстких торгівельних площатках можна придбати вже.

Характеристики Honor Band 5:

  • Розміри: 43х17,2х11,5 мм;
  • Вага: 22,7 г;
  • Підтримувані ОС: Android 4.4 та вище, iOS 9.0 та вище;
  • Розмір дисплея: 0,95-дюймовий, AMOLED;
  • Роздільна здатність дисплея: 240х120 пікселів;
  • Автономність: при увімкнених усіх датчиках: 6 днів; при вимкнені постійного моніторингу серцебиття: до 9 днів; при вимкнені автоматичного увімкнення дисплея та моніторингу режиму сну: до 14 днів; при вимкнені усіх датчиків, крім крокоміра: до 20 днів;
  • Безпровідні інтерфейси: Bluetooth v4.2;
  • Батарея: 195 мАгод;
  • Рівень захисту від попадання води: 5 АТМ;
  • Сенсори та датчики: датчик серцебиття, PPG (фотоплетізмограма*), інфрачервоний датчик, який визначає активне носіння браслету, 6-осьовий акселерометр.

*Фотоплетізмограма – метод реєстрації кров'яного потоку з використанням джерела інфрачервоного або світлового випромінювання і фоторезистора або фототранзистора.