Автор створено

Знайомтеся із модулем/плагіном пошуку для ваших проектів RokAjaxSearch — від студії RocketTheme. Пошук простий в налаштуванні та одночасно дозволяє налаштувати його під дизайн свого сайту, використовуючи візуальний режим чи шляхом редагування css стилів. Нічого складного та замудрого — все, що необхідно, легко знаходиться та вносяться зміни.

Відвідувачі вашого сайту пишучи в формі для пошуку, будуть в реальному часі отримувати результати одночасно із написанням тексту. Тобто, при збільшенні кількості слів/символів у пошуковому запиті — буде зменшуватися кількість результатів та підвищуватися їхня точність. Це все у виринаючому списку та без перезавантаження сторінки. Всі ключові слова, які будуть знайдені, плагін/модуль виділить. Використовуючи Ajax, сервер надсилає інформацію лише для елементів сторінки, на яких відбулися зміни.

Встановлення модуля/плагіна не повинне викликати проблем. Для Wordpress процес встановлення можна подивитися в будь-якій попередній статті, також як і для Joomla!.

Розглянемо на прикладі Joomla!. Після встановлення потрібно зайти в менеджер модулів та активувати RokAjaxSearch. Робиться це на вкладці «Модуль». Для цього переведіть «Состояние» в «Опубликовано». Далі виберіть позицію для нього (більшість шаблонів вже мають окрему позицію для пошуку). Додатково можна написати заголовок поля (якщо ви його будете показувати. Я, зазвичай, пункт «Показывать заголовок» перевожу у стан «Скрыть»).

У параметрі «Style Options» можна вибрати чи потрібно використовувати стилі CSS модуля RokAjaxSearch. В деяких випадках даний параметр потрібно вимкнути (все залежить від шаблону та суто індивідуально). Параметр «Theme Style» дозволяє вибрати тему для форми пошуку. Решту налаштувань можна використовувати в окремих випадках для кожного сайту, наприклад, можна використовувати пошук від Google.

В розширеному пошуку (Advanced Search) доступні:

  • Searchphrase — за чим (ключовими словами чи фразами) шукати;
  • Ordering — спосіб виведення результатів пошуку;
  • Limit — ліміт;
  • Results per page — кількість результатів на сторінці.

У вкладці «Привязка к пунктам меню» виберіть «На всех страницах».

В більшості випадків потрібно відключити кешування для даного модуля. Для цього потрібно відкрити пункт меню «Дополнительные параметры» та навпроти «Кэширование» вибрати «Не кэшировать».

Вручну стилі можна підправити перейшовши: /ваш сайт/modules/mod_rokajaxsearch/css/rokajaxsearch.css
А також: /ваш сайт/modules/mod_rokajaxsearch/themes/blue (доступні ще теми dark та light, тому редагуйте ту, яка у вас вибрана.). Всі редагування потрібно проводити попередньо зберігши оригінальні файли та створивши резервну копію.

Завантажити плагін RokAjaxSearch із офіційного сайту для Wordpress

Завантажити модуль RokAjaxSearch із офіційного сайту для Joomla