Встановлення кишені для диска 2,5 дюйми замість DVD-ROM-ма
 

Ви знали про те, що можна встановити другий жорсткий диск в ноутбук замість DVD-ROM? Я, наприклад не цікавився даним запитанням і не знав про існування карманів, які замінюють встановлений в ноутбуці DVD-ROM. А така потреба виникла після придбання швидкісного SSD диска. Його я використав у якості основного під операційну систему та програмне забезпечення. Для колишнього жорсткого диска купив карман для підключення по USB 3.0.

Таке використання особисто для мене було незручним. По перше, диск займав додатковий USB порт (а їх у мене всього 2, через USB-хаб диск не працював), по друге, брати із собою ноутбук та тягнути зовнішній диск не хотілося. Хай би було воно все всередині. До того ж мій DVD-ROM вже давно не працював.

Випадково натрапив на кармани такого типу. Ціновий діапазон великий, вибрав недорогого, оскільки із опису на інтернет магазинах можна часто купити кота в мішку. А за дві із половиною українські сотні разом з доставкою особо не турбувався. В китайських магазинах такі кишені можна купити по смішній ціні.

Всі наступні рекомендації будуть дійсні лише для моделі ноутбука Hp Pavilion G7 (можливо, також його аналогам). Для вашої моделі потрібно знайти інструкцію по демонтажу DVD-ROM-а в інтернеті.

Викручуємо один болт на нижній панелі ноутбука, щоб отримати доступ до болта, який тримає наш DVD-ROM. Далі знаходимо цей болт та відкручуємо і його. Тепер можна злегка потягнувши за DVD-ROM акуратно витягнути його із ноутбука.

Беремо жорсткий диск розміром 2.5 дюйми. Зверніть увагу, що зовнішні диски, які купувалися як такі, для даних цілей не підійдуть. Так можна підключити внутрішній жорсткий або SDD диск. Відкручуємо чотири болти (не повністю, щоб не заважали монтувати диск у карман), які знаходяться по обидва боки від кармана. Далі обережно вставляємо диск у карман. Тоді також обережно притискаємо, щоб порти для обміну даними та для живлення повністю увійшли. Також мають співпасти отвори на кармані та диску для закріплення останнього болтами. Після закручування болтів зверніть увагу на те, щоб вони не виглядали з-за корпусу. Далі вставляємо карман із диском на місце DVD-ROM-а. Треба бути уважним, оскільки карман заходить дальше ніж DVD-ROM, і витягнути його звідти буде практично не можливо (без розбирання ноутбука). Якщо все зроблено правильно – можна вмикати ноутбук та перевіряти чи розпізнається він операційною системою.

Відео демонтажу DVD-ROM-а та встановлення на його місце кармана із жорстким диском:

Дивитись відео