Помилка видалення файлу: «Занадто довгий шлях до джерела»

Часто можна зустрітися із ситуацією, коли операційна система Windows напише, що неможливо видалити файл. Одна із причин цього може полягати у наступному повідомленні: «Занадто довгий шлях до джерела». І далі розшифровка: «Файлова система не підтримує такі довгі імена вихідних файлів. Попробуйте перенести файл у папку із меншою довжиною шляху або вкажіть більш коротке ім’я файлу та повторіть спробу».

Можна перейменувати папку чи файли, а тоді повторити спробу. Скоріш за все проблема буде вирішена. Але такий спосіб хороший якщо видалити потрібно лише декілька папок чи файлів. А якщо їх декілька сотень? В принципі, і тут можна скористатися перейменуванням але вже пакетним. А можна просто використати безкоштовний файловий менеджер Unreal Commander і видалити все без всіляких запитань.

Інші файлові менеджери, в тому числі і відомий Total Commander при спробі видалити файли та папки зазнав невдачу.

І так, завантажуємо Unreal Commander (лінк на офіційний сайт знизу) та встановлюємо.

Ідемо у меню, далі «Вигляд» та на всякий випадок відмічаємо прапорцями показ прихованих та системних файлів. Навіщо? Часто саме їх не можна видалити штатними засобами Windows. А бачити, що потрібно видалити якось то треба.

Помилка видалення файлу: «Занадто довгий шлях до джерела»

В мене така проблема часто виникає при використанні програми для синхронізації (на мою думку найкращої) GoodSync.

Далі відкриваємо папку чи файли, які потрібно видалити і натискаємо клавішу Delete. Вибираємо спосіб видалення (скриншот знизу) та підтверджуємо. Все повинно бути Ок.

Помилка видалення файлу: «Занадто довгий шлях до джерела»

Всім удачі.

Лінк на офіційний сайт Unreal Commander