Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Windows 7 - Windows 10
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

Free weather forecast on your Windows

Знайомтеся із безкоштовною програмою Tray Weather, яка розміщується в треї та показує поточну температуру при наведенні на значок, а при клацанні по значку буде появлятися виринаюче вікно з детальним прогнозом погоди.

Для роботи програми потрібно отримати OpenWeatherMap API Key та ввести його у відповідне поле. Для отримання ключа потрібно зареєструватися на сайті OpenWeatherMap та після підтвердження електронної адреси відкрити меню профілю й вибрати «My API keys». Отримання ключа абсолютно безкоштовне. Рекомендую після введення ключа в Tray Weather натиснути на «Test API Key» щоб перевірити валідність.

Tray Weather

Після встановлення програми потрібно щоб правильно визначилося ваше місцезнаходження. За замовчуванням перемикач стоїть напроти «IP Geolocation». Але в багатьох випадках можна отримати помилку. Якщо ви отримали помилку так як я, то потрібно поставити прапорець напроти «Use DNS address», або поставити перемикач в «Manual Coordinates». У поле «Latitude» потрібно ввести широту, а в «Longitude» довготу. Про те як швидко визначити координати можна прочитати в даній статті.

Tray Weather

В головному меню програми (викликається подвійним клацанням миші по значку в треї) доступний прогноз (Forecast) у вигляді графіка, забруднення навколишнього середовища (Pollution) та карта температур (Maps), а також головне вікно з основною інформацією (Current Weather).

Для редагування конфігурації потрібно викликати контекстне меню на значку програми (клацання правою клавішею миші) → «Configuration...». Кнопка «Refresh...» оновлює прогноз погоди. «Weather & forecast...» запускає головне меню.

Tray Weather

В налаштуваннях можна вибрати колір температури. За замовчуванням напроти «Temperature text color» вибраний параметр «Fixed». Це значить, що колір значка температури змінюватися не буде. Якщо вибрати параметр «Variable», то колір буде змінюватися разом зі зміною температури (колір від та до можна вказувати).

Ще деякі параметри:

  • Time between update requests – час, через який буде проводитися оновлення даних;
  • Temperature units – вибір одиниць вимірювання температури (°C або °F);
  • Visual theme – тема оформлення;
  • Check for updates – частота оновлень самої програми;
  • Autostart at login – завантаження разом з операційною системою.

Зверніть увагу, що програма має лише англійський інтерфейс.

Сторінка програми Tray Weather