16 поштових програм для роботи із поштою 2018

Програм для роботи із електронною поштою є багато. Як же вибрати ідеальний варіант? По перше потрібно визначитися що ви хочете від програми. Можливо, ви чекаєте суворого зовнішнього вигляду без додаткових функцій та зайвих примочок. А може, навпаки хочете, щоб були додаткові можливості на кшталт, приєднання облікового запису WhatsApp, Viber і тому подібне. У поштових клієнтів маса плюсів, але не позбавлені вони і мінусів. Поговоримо про поштові клієнти 2018, які не закинуті і продовжують вдосконалюватися та розвиватися.

В сьогоднішній статті ми оглянемо функціонал наступних поштових програм:

Apple Mail
Mailbird
Spark
AirMail
Thunderbird
The Bat!
Inky
Microsoft Outlook
Claws Mail
Zimbra Desktop
TouchMail
Пошта і календар для Windows 10
Gmail
Email для Android
Aqua Mail
Blue Mail

До плюсів можна віднести відсутність реклами. Так, особливо це стосується платних варіантів програм. Ніяких вікон із пропозиціями щось купити чи кудись перейти.

Висока швидкість роботи. Більшість добре відточених поштових програм працюють миттєво — чого не скажеш про роботу у браузері (це стає сильно помітним при відкритті багатьох вкладок). Та й змінювати акаунти при надоїдливій перевірці особистості стає дедалі довше. То код авторизації введіть, який був висланий на пошту, то телефон підтвердіть, то ще чого, і так далі…

Підтримка багатьох акаунтів. Якщо у браузері потрібен час та усілякі підтвердження особистості при зміні облікового запису, то в поштовому клієнті дана функція сильно спрощена. Потрібно лише раз налаштувати всі акаунти і наступна робота можлива із ними всіма одночасно.

Автоматичне перевіряння. Зайшовши у налаштування можна налаштувати проміжок часу через який відбуватиметься автоматична перевірка пошти. Також можна вказати виведення повідомлень поверх всіх вікон аби нічого не пропустити.

Із мінусів (не для всіх поштових програм) не можна не згадати про «зайвий» функціонал. Дійсно, багато розробників роблять з інтерфейсу темний ліс. І  знайти просту потрібну функцію буває досить важко.

Відсутність мультипідтримки. Багато програм працюють лише на одній операційній системі, наприклад на Windows або MacOS. Для мобільних гаджетів приходиться шукати щось інше.

Проблеми імпорту та експорту. Не кожна програма може похизуватися підтримкою імпорту контактів, облікових даних та інше, із будь-якого поштового клієнта.

Вразливість. Не існує програми яку не можна було б «зламати». І поштові клієнти не виняток. Тому дуже важливо встановлювати оновлення , які випускає розробник. Якщо розробник програмного забезпечення рідко оновлює свою програму, то краще від неї просто відмовитися і пошукати заміну.

Використання зламаних версій. Ви ніколи не задавали запитання, типу «А навіщо хтось зламав поштову програму та дає мені використовувати її абсолютно безкоштовно?». Більшість «крякнутих» програм мають якусь зловредну програму, яка може збирати та відсилати інформацію. Так досить легко втратити свій поштовий акаунт. Я ніколи не довірив би такій зламаній програмі свій логін та пароль від електронної пошти.

Apple Mail

Apple Mail

В ролі стандартної поштової програми для MacOS виступає Apple Mail. Функціоналу повністю може вистачити, практично для всіх. Підтримуються сучасні протоколи та синхронізація. Працює поштовик із такими сервісами як iCloud Drive, Gmail, Yahoo! Mail, AOL Mail та ін.

Деякі особливості:

  • Підтримка популярних протоколів: SMTP, POP3, IMAP, LDAP і Active Directory;
  • Робота із багатьма обліковими записами;
  • Налаштування фільтрів та фільтрування спаму;
  • Створення смарт-скриньок (інтелектуальних скриньок);
  • В мобільній ОС iOS використовується модифікована версія клієнта, що адаптована під мобільні сенсорні екрани;
  • Підтримка Microsoft Exchange Server. Завдяки чому можна налаштувати синхронізацію пошти між Mac OS X і Outlook та Exhange на ПК під керуванням Windows;
  • Готові бланки при написанні листів;
  • Створення унікальних підписів, використовуючи HTML-код;
  • Використання плагінів для розширення функціоналу;
  • Інтеграція із Адресною книгою, iCal, iPhoto, Spotlight.

Плюси: безкоштовність, інтеграція із сервісами та технологіями Mac OS X, швидкість роботи.
Мінуси: лише для користувачів Mac, відсутність деяких функцій.

Mailbird

Mailbird

Дуже функціональний поштовий клієнт із командою, яка крокує з сучасними тенденціями та швидко додає нові функції, не забуваючи про вдосконалення та виправлення старих.  

Програма має приємний зовнішній вигляд, який можна налаштовувати практично до невпізнання. Використовуючи комбінації «гарячих» клавіш можна керувати основними функціями із клавіатури.

Mailbird цікавий тим, що підтримує хмарні технології та сервіси. Наприклад, працює із сервісами Dropbox, Google календарем, менеджером завдань Todoist, Asana, підтримує роботу із Facebook, Twitter, Whatsapp та ще багатьма сервісами. Таким чином можна об’єднати облікові записи не лише пошти, а й хмарних сервісів та отримати доступ до всього цього добра із єдиної програми. До того ж можна звільнити місце на диску та для ресурсів, видаливши непотрібні офіційні клієнти синхронізації та спілкування.

Mailbird декілька разів отримував нагороди як краща поштова програма.

Листи легко шукати, використовуючи потужну пошукову систему. Є можливість читати листи пізніше, зосередившись лише на основних. Програма нагадає пізніше про них (дана функція доступна лише в платній версії продукту).

Завдяки інтеграції додатків легко імпортувати та використовувати контакти із різних акаунтів.

Плюси: багатомовність, безкоштовність (до 3 акаунтів), прекрасний дизайн, легке додавання акаунтів, підтримка багатьох сервісів, швидкість роботи.
Мінуси: працює лише на ОС Windows, пробний період повнофункціональної версії лише 2 дні.

Сторінка програми Mailbird

Spark

Spark

Контролюйте свою поштову скриньку, відкиньте неважливе та зосередьтеся на тому, що дійсно має значення. Клієнт має звичну та мобільну версію. Листи швидко сортуються в поле для повідомлень. Так можна швидко відповісти на важливе та відкинути другорядне.

Із особливостей: швидкі відповіді, потужний розумний пошук, нагадування, календар.

Цікавою особливістю являється спільне створення листа в режимі реального часу. Можна створювати лінки на конкретну адресу електронної пошти або розмову. Можна відправляти листи пізніше, використовуючи планувальник.

Плюси: створення власного підпису, функції спільного доступу, мобільна та десктопна версія.
Мінуси: клієнт спочатку був розроблений для мобільної платформи, тому при роботі на десктопній версії можуть виникати незручності, наприклад при роботі із жестами.

Сторінка програми Spark

AirMail

AirMail

Потужний поштовий клієнт для Mac, iPad/iPhone, Apple Watch. Розробка має орієнтацію для роботи жестами. Реалізована підтримка панелі TouchBar в нових MacBook Pro.

Програма дійсно хороша та підтримує більшість електронних сервісів, має функцію розумного сортування. Тому може стати непоганою заміною поштового клієнта, який встановлений за замовчуванням.  

На прекрасному рівні реалізована каталогізація. Наприклад, можна відсортувати листи за: тими, які мають вкладення, діалоги (ланцюжок із листів), листи, які отримані за певний день і тому подібне.

Щоб легше було ідентифікувати листи із різних акаунтів можна присвоїти для кожного свій колір та значок.

Можна відкласти читання листа на потім із наступним нагадуванням. Налаштування дуже потужні та гнучкі, від налаштування перегляду окремого листа і до потужного органайзера.

На додаток підтримка синхронізації з iCloud, підтримка роботи із Pocket, Dropbox, диском Google, OneDrive та ін.

Плюси: надзвичайна гнучкість, підтримка додаткових сервісів.
Мінуси: платність, для декого інтерфейс може здаватися перевантаженим.

Сторінка програми AirMail

Thunderbird

Thunderbird

Думаю, що дана безкоштовна програма не потребує додаткової презентації. Підтримує роботу із плагінами, які можуть дійсно додати нові функції чи розшири існуючі. Творці Mozilla створили дійсно функціональну але вибагливу до ресурсів програму. Інтерфейс, як на мене — можна було б і краще. Але на роботу ніяких нарікань не має.

Деякі особливості:

  • Підтримка SMTP, POP3, IMAP, NNTP, RSS.;
  • Програма кросплатформенна;
  • Робота із календарем;
  • Потужний спам-фільтр;
  • Можливість розширення функціоналу плагінами;
  • Підтримка віртуальних папок та ін.
Плюси: безкоштовність, правильне відображення кодувань, якісна підтримка всіх протоколів.
Мінуси: дещо заплутаний інтерфейс, додаткові функції залежать від плагінів.

Сторінка програми Thunderbird

The Bat!

The Bat!

Моя перша програма як користувача і перший клієнт, який я ще налаштовував по старому протоколу POP3. Дійсно відточена до дрібниць, невибаглива до ресурсів та добре захищена. Всі дані шифруються на носії (жорсткому диску, флешці і так далі), листи опрацьовуються по протоколах SSL і TLS.

Багатьом не подобається дизайн. Дійсно, він дуже вже давній. Але по функціоналу, швидкості роботи, правильності відображення листів, шифруванню, невибагливістю до ресурсів — багатьом програмам даного класу до The Bat! ще далеко. Я б сказав, що The Bat! високо оцінять в бізнесі та різних організаціях, де зовнішній вигляд програми, точно не головне задання. А от якісна робота, швидка відправка та швидке читання — дійсно незамінні речі. Обліковий запис додати дуже легко — практично все автоматизовано, а майстер налаштувань проведе через усі етапи. От такий функціональний клієнт без зайвих заморочок.

В додаток потужні фільтри, імпорт та експорт контактів (наприклад контактів із Google акаунта), швидкі шаблони та ін.

Для кожної доданої поштової скриньки можна встановити пароль на відкриття (корисно якщо одним комп’ютером користуються різні люди).

Не забули розробники і за резервне копіювання. Забекапити можна скриньку із налаштуваннями, вкладеннями, адресні книги і так далі. Відновлюється все в декілька кліків, швидкість та час залежить від параметрів вашого комп’ютера та величини архіву. Проте, все чудово працює (перевірено десятки разів на власному досвіді).

Зручний та потужний сортувальник листів. Відсортувати можна по даті, відправнику, темі, тексту, розміру, даті, пріоритеті та іншим параметрам.

Підтримуються віртуальні папки. Листи в них можна відправляти попередньо налаштувавши за допомогою фільтрів. Додаткового місця такі папки не займають, адже це лише свого роду посилання на листи, а не реальна папка із ними.

В додаток ще багато різних примочок, на кшталт швидких шаблонів, блокування підозрілих зображень, підпис листів…

Плюси: швидкість роботи, правильне відображення листів із різними системами кодування, налаштовуваний бекап, наявність версії, що працює з USB носія (The Bat! Voyager).
Мінуси: дизайн, відсутність безкоштовної версії.

Сторінка програми The Bat

Inky

Inky

Inky — мультиплатформенний поштовий клієнт. Програма працює на таких ОС як: Microsoft Windows, macOS, iOS, Android.

Ви можете мати необмежену кількість облікових записів. Листи сортуються по мірі важливості, що досить зручно. Якщо вказати певні контакти як самі актуальні, то листи від них завжди будуть зверху списку.

За словами розробників їхня програма перша в своєму роді, що використовує штучний інтелект та машинне навчання для захисту від фішингових атак. Так це чи ні можна дізнатися лише детально протестувавши їхні послуги.

Безкоштовно програма працює із Outlook, Gmail та iCloud.

Плюси: Мультиплатформенність, непогана реалізація відображення та сортування.
Мінуси: підтримка більшості сервісів доступна лише по підписці.

Сторінка програми Inky

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook

Обійти стороною даного гіганта неможливо. Як там би не було, а програма із виходом кожної нової версії офісу удосконалюється. Та й функціонал у неї також на висоті. Хто має офісний пакет і в ньому присутній Microsoft Outlook — може сміливо використовувати в якості клієнта пошти дану програму.

Разом із поштовим клієнтом іде дуже зручний в роботі календар. Календарі можна підключати самостійно, наприклад додати календар Google. Доступні детально налаштовувані списки завдань, можна застосовувати різні правила для опрацювання вхідної пошти.

Має менеджер контактів та функцію записної книжки. У випадку якщо програма виступає в ролі клієнта поштового сервера  Microsoft Exchange Server, то відкриваються додаткові функції спільної роботи користувачів однієї організації. Стануть доступні спільні поштові скриньки, календарі, конференції, папки завдань, планування та резервування часу для спільних зустрічей.

Програма доступна для: Microsoft Windows, Windows Phone, iOS, Android, MacOS.  

Підтримує практично всі сервіси. На сайті вже описувалися налаштування додавання акаунта у програму.

Крім програми для Windows, Outlook  можна придбати разом із підпискою Office 365.

Плюси: велика кількість налаштувань, потужний календар.
Мінуси: висока ціна, незвичний (в порівнянні із іншими) інтерфейс.

Купити програму можна на офіційному сайті компанії

Microsoft Outlook для Android




Microsoft Outlook в App Store

Claws Mail

Claws Mail

Ще один клієнт із підтримкою великої кількості додаткових плагінів. Зовнішній вигляд програми навмисне розроблявся у вигляді схожості на інші поштові програми, щоб для остаточного користувача було легко перейти від попередньої поштової програми. Реалізовані функції імпорту своїх листів практично із будь-якого поштового клієнта. Експорт виконується також легко.

Програма підтримує безліч облікових записів, підтримує SSL шифрування, вміє автоматично перевіряти листи, має готові шаблони. Всі повідомлення швидко кешуються завдяки потужній системі кешування. Підтримується Drag'n'drop, всі панелі інструментів легко налаштовуються, є можливість вибору підпису та ін.

Працює із протоколами: POP3, SMTP, IMAP4rev1, NNTP.

Плюси: клієнт невибагливий до ресурсів, мультифункціональний.
Мінуси: немає підтримки HTML, ручні налаштування.

Сторінка програми Claws Mail

Zimbra Desktop

Zimbra Desktop

Zimbra Desktop — програма із безкоштовним способом поширення, яка працює на: Windows, Mac OS X, Linux. Програма не перестає вдосконалюватися та доопрацьовуватися. Має вбудований потужний календар та органайзер, а також менеджер контактів.

Інструменти та інші елементи керування відкриваються у вкладках, що дає додаткові зручності при роботі із програмою.

Працює із Gmail, Yahoo!, Outlook та іншими акаунтами поштових сервісів.

Плюси: безкоштовність, вкладочний інтерфейс, синхронізація контактів.
Мінуси: сильне використання ресурсів, розширена версія платна.

Сторінка програми Zimbra Desktop

TouchMail

TouchMail

Якщо у вас є ноутбук-трансформер або планшет — можете сміливо випробувати TouchMail. Виконайте легкий імпорт акаунтів та насолоджуйтеся інтерфейсом, що адаптований для сенсорних екранів.

Інтерфейс програма має яскравий, дизайн також на висоті, за цими параметрами вона і відрізняється від багатьох поштових програм.

Працює із Gmail, Outlook.com, Yahoo Mail, iCloud, AOL, Office 365 та іншими поштовими сервісами. Можна реалізувати відправку повідомлень із різних акаунтів в одну папку. Так можна швидко отримувати доступ до всіх вхідних повідомлень. Потужна система фільтрації забезпечить відсіювання небажаних повідомлень та дозволить зосередитися на головному.

Плюси: адаптованість під сенсорні екрани, легкі налаштування.
Мінуси: не працює по протоколу POP3, лише платна версія.

Сторінка програми TouchMail

Пошта та календар для Windows 10

Пошта та календар для Windows 10

Всім відомо, що у Windows 10 є додаток для роботи із поштою. Працює по IMAP протоколу та дозволяє імпортувати безліч акаунтів. Додавання акаунтів зводиться до введення логіну та паролю — решту програма зробить сама. Хоча при потребі можна вручну вказати налаштування сервісу із яким потрібно працювати.

Доступний менеджер контактів, календар. При додаванні акаунту Google всі контакти стануть доступними для подальшої роботи із e-mail. Особисто для мене це досить зручно.

Плюси: безкоштовність, легкі налаштування.
Мінуси: працює лише на Windows 10, відсутність функцій імпорту та експорту.

Сторінка програми Пошта та календар для Windows 10

Gmail

gmail

Програма являється наперед встановленою на більшості пристроїв під керуванням мобільної ОС Андроїд. Програма функціональна, прекрасно працює із сервісом gmail. Крім свого рідного сервісу також підтримує інші, я наприклад, без проблем підключав пошту від Яндекса, Mail.ru, ukr.net та ін.

Акаунти додаються легко, налаштування до більшості акаунтів підбираються автоматично.

Плюси: безкоштовність, зручний інтерфейс, безперебійна робота.
Мінуси: програма вибаглива до ресурсів, нав’язливе встановлення.

Google Play

Email для Android

Email

Проста в налаштуваннях програма, яка підтримує більшість поштових сервісів. Налаштування досить прості. Мені сподобався зрозумілий та лаконічний інтерфейс у якому не має нічого зайвого. Добре працює навіть на EDGE з’єднанні.

Під час додавання акаунтів у більшості випадків налаштування підбираються автоматично.

Підтримує Gmail, Yahoo Mail, Outlook пошту, Hotmail, Live Mail, Яндекс-пошту, ICloud пошту, офіс 365, AOL, MSN пошту, Mail.ru, GMX, mail.com, HushMail, Zoho , Web.de, QIP, Rambler та ін.

Підтримує IMAP, POP3 (ActiveSync і EWS), є можливість встановлення паролю для захисту від постороннього доступу.

Плюcи: прості налаштування, приємний інтерфейс.
Мінуси: великий об’єм самої програми, проблеми із одночасною роботою декількох акаунтів.     

Google Play

 Aqua Mail

Aqua Mail

Давно відомий клієнт електронної пошти для ОС Android. За роки розробки програма вдосконалювалася, всі помилки були зведені до нуля. Швидка та легка програма із широким функціоналом.

Легко змінюється зовнішній вигляд, автоматично підбираються налаштування поштового серверу.

Працює із Gmail, Яндекс, Yahoo, Hotmail, FastMail, Apple, Рамблер, Mail.ru та багатьма іншими.

Підтримує протоколи IMAP, POP3, SMTP, а також Exchange: EWS. Наявні різні віджети для робочого столу, лічильники листів. Програма має гнучкі налаштування при роботі із папками, підтримується двостороння синхронізація контактів та календарів. Підтримуються розумні часи Android Wear.

В тексті листів можна використовувати зображення, підписи, лінки форматувати текст, використовувати кольори.

А саме головне: архівування налаштувань програми у файл або в хмарні диски (Dropbox, OneDrive, Box, Google Drive).

Також програма може адаптуватися до інтернет підключення (окремі налаштування для мобільного інтернету та мережі Wi-Fi).  

Плюси: імпорт та експорт налаштувань, розширені функції.
Мінуси: для роботи із декількома акаунтами потрібно купувати розширену версію, реклама.

Google Play

Blue Mail

Blue Mail

Не менш популярний додаток для Android. Автоматичні налаштування акаунтів, зручний та сучасний інтерфейс, необмежена кількість акаунтів, одночасна робота із декількома акаунтами, ось лише деякі особливості, що характеризують Blue Mail.

Підтримуються практично всі поштові сервіси, програма працює із протоколами MAP, Exchange (ActiveSync, EWS) і POP3.

Має інтегрований календар та синхронізацію його параметрів. Повністю адаптована для використання на широких екранах планшетів.

В розширених можливостях доступні інтелектуальні мобільні повідомлення, гнучко налаштовуваний підпис, темна тема, підтримка розумних часів, мобільний друк, налаштовуване меню, динамічна побудова розмов, повідомлення про непрочитані листи на іконці та ін.

Із особливостей можна також відмітити функцію відкладання читання листа на потім, вибір днів синхронізації, вибір важливості листів, розумні фільтри, візуальне сприйняття листів (фото відправника), можливість блокування екрана.

Плюси: зручний інтерфейс, велика кількість налаштувань та функцій.
Мінуси: можливі проблеми із кодуванням кирилиці.

Google Play

Всі плюси та мінуси — це особисто моя думка і я її ні для кого не нав’язую. Якщо ви знаєте інші сторони перелічених програм або нові неоглянуті у даній статті — прошу відписатися в коментарях. Мені цікаво почути думки інших користувачів.

На цьому все. Я старався охопити більшість популярних та функціональних поштових клієнтів. Їх просто величезна кількість. Але не всі достойні уваги та мають відповідний функціонал.