AppLock

Заблокувати маркет та додатки іноді являється просто необхідністю. Причин цьому чимало. Це може бути смартфон дитини, яка ніяк не хоче навчатися, а лише інсталює безліч ігор, або ви просто хочете тримати свій смартфон у повній безпеці, у випадку якщо він використовується іншими членами вашої сім’ї. Програм для таких цілей просто безліч. Із цієї безлічі вибрати досить складно. Тому що додатки такої функціональності можуть при неправильному використанні завдати більше труднощів ніж користі.

Часто буває, що ваша модель смартфона може блокувати додатки без стороннього програмного забезпечення. На цю тему вже була окрема розмова.

Сьогодні розглянемо AppLock – безкоштовний додаток для захисту вашого смартфона та встановлених додатків.

Після встановлення запустіть додаток, натисніть на кнопку «Начать» та слідуйте майстру налаштувань.

AppLock

Для програми потрібно буде надати відповідні дозволи. Їхня кількість буде залежати від встановленої на ваш смартфон версії операційної системи Андроїд.

AppLock

Для версії 5 та вище потрібно надати дозвіл до історії використання. Щоб це зробити натисніть на кнопку «Включить» у вікні, що з’явилося та переведіть перемикач для додатка AppLock у положення увімкнено.

AppLock

Після цього придумайте графічний пароль, а при наявності дактилоскопічного датчика надайте дозвіл на розблокування по відбитку пальця.

AppLock

AppLock

Виберіть додатки, які ви бажаєте заблокувати. Можна також заблокувати доступ до налаштувань, що може бути просто необхідністю у багатьох випадках. Для вибору достатньо натиснути на значок відкритого замка. Повторне натискання розблокує вибраний додаток.

AppLock

Тепер для запуску відмічених додатків потрібно буде ввести графічний ключ або відсканувати відбиток пальця.

AppLock

AppLock

До окремих налаштувань належать такі:

AppLock

Фото зловмисника (повідомлення про проникнення). Якщо хтось введе невірний пароль, то програма зробить фото, яке ви потім зможете переглянути.

Замасковане блокування. Так ви можете обманути зловмисника тим, що для відмічених додатків, при їх запуску, буде показуватися збій. Наприклад, нажаль, Google Play Market припинила роботу.

AppLock

Підроблений значок. Не використовуйте звичайний значок, який швидко дасть зрозуміти, що на смартфоні встановлений додаток, який блокує програми. Можна вибрати значок калькулятора.

AppLock

Телефонний менеджер. Нестандартна функція для програми такого роду – очищення смартфона від тимчасових та непотрібних файлів.

У налаштуваннях програми можна скинути пароль. Потрібна відповідь на секретне запитання, яке можна налаштувати під час інсталяції програми або безпосередньо зайшовши в налаштування. Другий варіант для скидання – це пароль від вашого облікового запису Google.

AppLock

Також у налаштуваннях можна зробити графічний ключ невидимим, щоб ускладнити життя тим, хто має бажання його підібрати.

Плюс програми у простоті використання та підтримці розблокування по відбитку пальця. Також наявні опції приховування додатка у системі, що являється хорошим задумом.

Мінус – у рекламі, якої забагато, і яка появляється у самий невідповідний момент.

Google Play AppLock

Знизу на відео показано спосіб блокування додатків однією із програм. Посилання на програму в описі під відео.

Відео: "Як заблокувати програми на операційній системі Андроїд?"