Як покращити пам’ять

Техніка вже наскільки стала звичною у нашому житті, що життя без неї вже важко уявити. Вона робить за нас різноманітну роботу — готує їжу та напої, вмикає та вимикає світло, водить автомобілі, переносить ліки по нашому тілі у точку призначення…  А ми тим часом забуваємо елементарні речі. Щоб цього не сталося давайте потренуємо свою пам’ять. Для цього я знайшов декілька програм.

Тренування пам'яті

Як покращити пам’ять

Тренування пам'яті — захоплююча гра для тренування нашого біологічного запам’ятовуючого пристрою:). Дана гра спрямована на тренування пам’яті, уваги та концентрації. Достатньо всього 2-5 хвилини на день для тренування мозку. Грати можуть як дорослі так і діти. Ігри прості, забавні та працюють без підключення до мережі інтернет.

Google Play

BrainBurn тренування пам'яті

Як покращити пам’ять

BrainBurn тренування пам'яті — додаток для ОС Андроїд, що містить набір вправ для тренування вашого мозку. Метою програми є покращення короткотривалої пам’яті із метою кращого запам’ятовування цифрової, буквеної, символьної та візуальної інформації. Тренажер має велику кількість вправ для тренування пам’яті, простий та лаконічний інтерфейс, підходить для дітей та дорослих. Завжди можна налаштувати тренажер під себе. Доступні складність тренування, декілька режимів та підрежимів. Налаштовуються час, швидкість та тип тренування. 

Google Play

Тренування мозку від Lumosity

Як покращити пам’ять

Тренування мозку від Lumosity — досить відомий додаток, що допоможе скоротати час та підвищити можливості свого мозку. Разом із цим додатком покращуйте та розвивайте пам’ять, увагу та інші здібності. Програма підбере індивідуальні завдання для унікального рівня кожної людини. Створена програма на основі досліджень різних науковців зі всього світу. Один мінус — немає російської та української мови (можливо, з часом це виправлять).

Google Play

Peak - Brain Games

Як покращити пам’ять

Peak - Brain Games — гра із мільйонами гравців по всьому світі. Розвивайте пам’ять, увагу, розумові здібності. Програма складається із набору логічних міні-ігор. Користувачеві потрібно вибрати, що тренувати: пам’ять, увагу, концентрацію, запам’ятовування нових слів, розвиток словникового запасу та ін. Всі ваші досягнення реєструються за допомогою лічильника. Для досягнення результатів щодня потрібно виконувати норму по набору певної кількості балів. Після певного періоду використання можна подивитися на статистику своїх показників по кожному із напрямків. 

Google Play

NeuroNation - brain training

Як покращити пам’ять

Створіть особистий план тренування мозку разом із NeuroNation - brain training. Зміцнюйте пам’ять, покращуйте увагу та інтелект, швидко приймайте рішення. Ви можете відстежувати свої досягнення та порівнювати їх із іншими користувачами додатку, друзями. Всі ігри, що містить додаток розроблені завдяки співпраці відомих нейробіологів та засновані на нових наукових дослідженнях. Тренуйте мозок та покращуйте свої можливості. 

Google Play

Таблиці Шульте

Як покращити пам’ять

Таблиці Шульте — ефективні завдання для розвитку швидкочитання, пам’яті, уваги. Розвиваються лобні частини мозку та периферійний зір, образне мислення, а також інтуїтивні здібності стратегічного мислення. Тренуючись всього 10 хвилин в день можна значно покращити свою пам’ять. Таблиця Шульте являє собою листок бумаги на якому намальований квадрат 20-25 см. Квадрат розбивається на 25 клітинок, в які записуються в безпорядку числа від 1 до 25. Знаходити числа потрібно про себе (в беззвучному рахунку) у зростаючому порядку від 1 до 25 (без пропуску). Найдені цифри вказуються тільки поглядом. На початку гри поле зору повинне бути орієнтоване на центр таблиці, щоб бачити її всю. Час зчитування однієї таблиці не повинен перевищувати 25 секунд. Горизонтальні рухи очей заборонені. Відстань від очей до таблиці така як і при читанні — приблизно 25—30 см. Пам’ятайте, що тренування це не самоціль. Основна ціль — це розширення поля зору, що може бути досягнуте лише при правильних тренуваннях. Не перевтомлюйте себе.

Google Play

Uplift

Як покращити пам’ять

Uplift — онлайн сервіс для тренування мозку та його функцій. На сайті містяться цікаві ігри, що допоможуть вивчити англійську, географію, історію та ін. Завдяки цікавим іграм ви одночасно будете і розважатися і навчатися. Для користування сервісом потрібно зареєструватися.

Перейти до сервісу