Читаємо новини на мобільному

Новини можна читати по різному: відкривши браузер, скориставшись вбудованим застосунком вашого гаджета або встановивши додаток на свій власний вибір. Що тут головне? Я думаю, має бути все просто, без зайвих та складних налаштувань, із продуманим меню, зручним додаванням власних каналів.

Дуже добре, коли додаток ще й без реклами, але це вже рідкість. Скоріш за все, якщо програма без реклами, то вона просто не працює або працює не належним чином. Тому приходиться миритися із тонами реклами в кожному застосунку (хоча можна заплатити за програму або купити хороший блокувальник реклами).

Щоб не заходити кожен раз на улюблені сайти для читання новин, вирішив зібрати їх докупи. Софту для подібних цілей просто безліч. Зупинив свій вибір на трьох додатках, серед яких вибрав один.

Перший додаток – новини від самого пошукового гіганта Google. Програма має назву «Новини й погода від Google». Додаток являється вибором редакції, і не спроста. Все, що може знадобитися вже вбудоване у програму. Після встановлення автоматично додаються новинні стрічки, які поділені на категорії (світ, культура, наука, спорт та ін.).

Читаємо новини на мобільному

Налаштувань як таких не має. Можна увімкнути чи вимкнути сповіщення про важливі новини, вибрати одиниці виміру для відображення погоди (температури та вітру).

Щоб редагувати існуючі заголовки потрібно перейти в меню «Розділ заголовків» та видалити не потрібні (для цього напроти кожного заголовку потрібно натисну іконку із кошиком) або додати нові. Шляхом додавання нових заголовків можна додати свої улюблені канали. Для цього потрібно натиснути на значок + та додати текст, ввівши запит або тему. А можна ввести і url адресу сайту (якщо вона вам відома). Далі «Ок» і ваші новини вже в додатку.

Читаємо новини на мобільному

Можна додавати і місцеві новини. Для цього переходимо у розділ «Місцеві новини» та вводимо назву міста чи його індекс. Підтверджуємо введені дані та отримуємо новини про останні події свого населеного пункту.

Розділ «Мова та країна» дозволяє вибрати свою країну та мову на якій будуть показані новини.

Доступні дві теми: світла та темна, які можна змінювати, наприклад в залежності від часу доби.


Google Play


 

Наступна програма – Flipboard. Також здатна показувати новини на основі ваших вподобань. Досить популярний додаток, який має мільйони користувачів по всьому світі. Ви ніколи не пропустите важливого разом із Flipboard.

Для користування потрібна реєстрація. Можна увійти, використовуючи один із акаунтів: Google, Facebook, Twitter. В такому випадку буде потрібно дати дозвіл для застосунку для використання профілю.

Далі потрібно вибрати новини, які вас цікавлять (також можна додати власний варіант). Пізніше можна також додавати новини, які вас цікавлять.

Новини, крім читання в додатку, також можна відкривати в браузері, ними можна ділитися, зберігати зображення та ін. З вами також можуть ділитися ваші друзі, у відповідному меню програми відобразяться їхні публікації. Ви можете збирати різні статті з інтернету та вести свій журнал, який зможуть читати ваші знайомі.

Всі сторінки перелистуються із красивою анімацією.


Google Play


 

Третій додаток має назву «Наукові новини та відкриття». Ну цікавлять мене всякі цікаві штучки:). Як зрозуміло із назви додаток присвячений всім досягненням науки та відкриттів.

Налаштовується розмір шрифту, нічний та денний режим, вмикається чи вимикається міні-режим. Міні-режим відображає заголовки, зображення та частину тексту, тоді як повний режим дає більше інформації по новині, яка переглядається.

Ви можете створювати свої новинні стрічки, створювати публікації, опитування та ділитися ними із суспільством.

Статті, які сподобалися можна прочитати пізніше, для чого їх потрібно відмітити відповідною кнопкою. При потребі стаття може бути відкрита у браузері (наприклад, при неправильному відображенні вмісту). В принципі непогана програма для того, щоб бути в курсі всіх розробок в області науки та техніки.

Я зупинив свій вибір на програмі від Google. Вона проста, зручна та зрозуміла. Все, що потрібно від програм такого типу вона виконує та ще й до того ж безкоштовна.


Google Play