Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Російська/англійська

O&O ShutUp10 — надійна програма для відключення сліжки Windows

Ні для кого не секрет, що операційна система Windows слідкує за своїми користувачами та збирає дані про їхню поведінку та вподобання. Сама компанія говорить, що ніякої конфіденційної інформації не передається, а збирається статистика із метою покращення майбутніх версій програмного забезпечення.

Чи так воно чи ні — доводиться лише здогадуватися. А для тих хто не хоче, щоб за ним слідкували та збирали особисту інформацію пропоную програму O&O ShutUp10.

Із даною утилітою ви вирішуєте, які служби будуть працювати і яка інформація може передаватися, а яка залишитися назавжди вашою.

Деякі особливості програми O&O ShutUp10:

  • Більше контролю над вашою операційною системою;
  • Керуйте своїми параметрами безпеки;
  • Захистіть свою конфіденційність;
  • Керуйте оновленнями Windows;
  • Не передавайте свої користувацькі дані та дані діагностики;
  • Програма безкоштовна;
  • Не потребує встановлення.

Не дозволяйте за вас вирішувати, що має передаватися на сервери компанії Microsoft. Завантажте та запустіть програму і виберіть вручну, які параметри ви хочете вимкнути. Якщо ви не бажаєте витрачати час на вивчення, за що відповідає кожен параметр, і які будуть наслідки його відключення, то відкрийте «Опції» із меню програми та виберіть «Застосувати всі рекомендовані налаштування». Таким чином програма автоматично застосує параметри, які являються повністю безпечними для роботи ОС.

Також є часткові рекомендації та дії, які не рекомендуються, оскільки можуть загрожувати безпеці, наприклад вимкнення Windows Defender (Захисника Windows). В такому разі ви наражаєтеся на небезпеку зараження вірусами та шпіонськими програмами.

При бажанні можна застосувати умовно рекомендовані чи всі параметри. Якщо щось піде не так, то можна відновитися до налаштувань за умовчанням (попередніх).

Також рекомендується створити точку відновлення системи.

Параметри програми можна експортувати та при потребі імпортувати, що може бути корисно, наприклад якщо ви хочете застосувати однакові зміни на декількох ПК.

Програму потрібно запускати від імені адміністратора.

Сторінка програми O&O ShutUp10