Krita Studio

Krita Studio - програма для людей, які хочуть проявити свої творчі здібності в живописі. Це безкоштовна графічна програма для художників і для людей, які люблять малювати. Для реалізації своїх можливостей програма пропонує безліч інструментів. З її допомогою можна створити справжні шедеври, які нічим не будуть відрізнятися від тих, які написані з використанням реального пензля.

В програмі крім інструментів для малювання ще наявні засоби для корекції та обробки зображень, тому нею також можуть скористатися і фотографи. Проограма має великий набір пензлів, розпилювачів, фільтрів, пер та інших інструментів для малювання. Кожен пензель налаштовується індивідуально: жорсткість, ступінь нажимання, прозорість, режим змішування. Можна створювати свої власні набори або завантажувати вже готові із інтернету.
Робоче полотно можна легко повертати і відображати дзеркально. Взагалі Krita Studio має в своєму складі повний набір інструментів растрової графіки. Це малювання різними пензлями і методами. Малювати можна лінії, прямокутники, багатокутники, еліпси, полілінії, зірки, доступне малювання в кілька дотиків, робота з слоями, вибір кольору, обрізка та багато іншого. Krita Studio в своєму арсеналі має ще декілька векторних інструментів: шлях, селекція і робота з текстом, градієнт, заливка.

В програмі доступні різноманітні фільтри, які можуть бути застосовані на слоях, а також в якості маски фільтра чи слоя. Ефект від застосування фільтра можна спостерігати відразу на самому зображенні.
Krita Studio може працювати з такими кольоровими моделями: RGB, CMYK, Law, YCbCr, XYZ в 8-біт, 16-біт (ціле), 16 і 32-біт з плаваючою точкою, а також у відтінках сірого.

Формати файлів, які підтримуються програмою: .kra (власний формат), PNG, JPEG-2000, GIF, BMP, RAW, PSD, TIFF, EXR, OpenRaster document, Gimp image, PPM, PGM, PBM, PDF, ODG, XPM, XBM, DNG (Adobe). Програма наявна в 32 і 64 бітних версіях.

Сайт програми