Мова: Англійська/російська
Тип: Плагін

WP Media Folder — медіаменеджер та менеджер папок для сайту на Вордпрес

Плагін, який зробить керування бібліотекою медіафайлів простим, а навігацію по ній зрозумілою. Навіть якщо на вашому сайті тисячі картинок — ви обов’язково швидко зможете знайти потрібну. Плагін дасть можливість створювати папки у медіабібліотеці.

WP Media Folder сумісний із WooCommerce, у ньому реалізована функція фільтрування, стилізовані файли та багато іншого.

Почнемо із швидкодії. Всього кілька кілобайт коду, тому швидкодія і швидка та безперебійна робота, навіть на слабких серверах чи дешевих тарифах гарантована.

Як тільки ви встановите WP Media Folder  уперше, то зможете за один клік перетворити назви категорій у назви папок, виконавши імпорт.

Перейшовши у налаштування можна налаштувати пошук. Виберіть де шукати, в окремій папці чи у всій медіабібліотеці.  

Особливу увагу слід звернути на функцію перейменування файлів. Цілком в автоматичному режимі можна перейменовувати файли при завантаженні. Можна задавати критерії за якими буде виконуватися перейменування, наприклад до назви кожного файлу додавати назву папки та номер, а це в свою чергу буде позитивно відображатися на SEO просуванню вашого сайту.

Плагін вміє вести автоматичну синхронізацію із сервером та слідкувати за відповідністю папок вашої медіабібліотеки папкам на сервері.

Щоб зменшити розмір зображень плагін може стискати їх через сервіс Image Recycle, а це в свою чергу, забезпечить швидше завантаження сторінки. А як відомо розмір сторінок та швидкість їхнього завантаження також має велике значення для пошукових систем.

Переміщувати файли між папками дуже легко, як і в звичайній операційній системі — за допомогою мишки. Аналогічно і створюються підпапки.

Ще одна функція на яку слід звернути увагу — це заміна файлів, якщо ви завантажуєте файл із однаковим іменем. При цьому, якщо у ваших статтях даний файл використовується, то картинка нікуди не зникне, оскільки при заміні файлу лінк залишається незмінним.

Так що навігація по бібліотеці із медіафайлами проста, відкривається дерево папок і легко знайти потрібну. Фільтрувати можна по даті, типу файлу, папці, розмірі файлу, категорії. Тому знайти потрібний файл дуже легко.

Із виведення зображень групами можна відмітити можливість створення галерей у стандартному для менеджера вікні. Такі галереї будуть відкриватися із лайтбокс ефектом.

Плагін також включає розширену версію менеджера галереї WordPress, з темами + імпортером галереї NextGEN.

Плагін із коробки має інтеграцію із Google Drive, Dropbox, OneDrive та підтримує роботу із PDF форматом.

Розробники попіклувалися про сумісність даного плагіна з іншими додатками. Тому WP Media Folder сумісний із:

  • WooCommerce
  • Visual Composer
  • DIVI Builder
  • Beaver Builder
  • Багатьма іншими конструкторами сторінок.

Взагалі даний плагін має хорошу сумісність із більшістю сторонніх плагінів та тем.

Якщо для вас потрібна впорядкована галерея, широкі можливості фільтрування та навігації, то даний плагін для вас.

WP Media Folder — це результат роботи відомої команди, у якої крім даного плагіна є ще багато корисних та функціональних продуктів не лише для Wordpress але і для Joomla!. Зокрема для Джумли є плагін для створення свого словника термінів, і взагалі будь-чого, — все залежить від вашої уяви.

Сторінка розширення (там же можна подивитися і демонстрацію)